Večernji list - Hrvatska

Cvitanović je bio marinac, Kopić jedan od najboljih u Hrvatskoj

Kopić je bio vrlo kreativan, imao je finoću, a Mario je bio izuzetno poslušan i uporan, kaže Braović, trener koji ih je obojicu vodio

-

Nije Kopić Dinamu prošao ispod radara. Zdravko Mamić htio ga je za trenera Dinama II, no on je preuzeo Slaven Belupo, otkrio nam je Jozak Derbi Dinamo – Hajduk, a na suprotstav­ljenim klupama dvojica – dinamovaca. Sudbina se, naime, poigrala s nekadašnji­m Dinamovim kadetom i juniorom Željkom Kopićem (40), koji će svoj premijerni nastup u derbiju odraditi upravo protiv kluba u kojemu je igrački stasao. Mario Cvitanović (42) i Željko Kopić dvojica su nadobudnih, plemenitih, darovitih, beskomprom­isnih i beskrajno ambiciozni­h izdanaka Nogometne akademije HNS-a. Kopić je na njoj diplomirao 2009. godine s diplomskim pod nazivom “Metodika obuke faze obrane u sustavu igre 1-44-2”, pod mentorstvo­m Romea Jozaka, dok je Cvitanović­ev rad, obranjen 2016. godine, mentorirao prof. Branimir Ujević. – Željka sam, kad je bio student, doživio kao vrlo inteligent­nog, pronicljiv­a momka. Jedna generacija Akademije izbaci dvadesetak trenera s PRO-licencijom, ali samo za nekolicinu njih možemo reći da su zaista vrhunski u svojem poslu. Ta je diploma, naime, samo dozvola za rad, kao što je imaju i svi diplomiran­i stomatoloz­i, a svi mi znamo kod kojih bismo pet stomatolog­a išli. Kopiću je trenerski posao u krvi, on je ambiciozan, studiozan tip, ona vrsta koja grize dok ne ostvari ono što si je zacrtao. Znate kako se kod nas teško probiti do vrha ako nisi veliko ime, ali Kopić je, zahvaljuju­ći svojoj upornosti, to uspio. I uvjeren sam da se on neće zaustaviti samo na Hajduku, nego da će i u inozemstvu dobiti još bolju priliku. Jer će radom u Hajduku samo još napredovat­i – kazao nam je Jozak.

Isklesani mišićavko

Kako je takav trenerski talent Dinamu prošao ispod radara? – Nije Kopić Dinamu prošao ispod radara. Zdravko Mamić izuzetno ga cijeni i pouzdano znam da je Kopić, prije negoli je preuzeo Slaven Belupo, bio odabran za trenera Dinama 2. Tada je

 ??  ??
 ??  ?? Mario Cvitanović uvijek je imao isklesanu, pravu sportsku figuru (na fotografij­i s Braovićem) Željko Kopić danas kao trener Hajduka (fotografij­a desno) i prije 25 godina kao kadet Dinama (desno od Kopića su Franja i Bišćan)
Mario Cvitanović uvijek je imao isklesanu, pravu sportsku figuru (na fotografij­i s Braovićem) Željko Kopić danas kao trener Hajduka (fotografij­a desno) i prije 25 godina kao kadet Dinama (desno od Kopića su Franja i Bišćan)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia