Večernji list - Hrvatska

HNS se hvali prebjezima u Slavoniji, Vrdoljak se želi nametnuti kao lider

To su najobičnij­e političke fukare koje napuštaju stranke da bi punile svoje džepove, kaže Glavaš

- Suzana Lepan Štefančić suzana.lepan@vecernji.net ZAGREB

Čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak učvršćuje stranku u rodnom kraju, njegova je ideja bila i nova kandidatur­a Ivana Vrkića za gradonačel­nika Da u njihove redove masovno prelaze članovi iz drugih stranaka, objavili su osječko- baranjski i osječki HNS. Pridružit će im se, najavili su najprije, “oko 35 članova” ORAH-a. Ojačat će ih, tvrde, i 40 HSLS-ovaca, na čelu s Tomislavom Kunom, donedavnim čelnikom osječko-baranjskog ogranka. Ivan Vrdoljak tako učvršćuje HNS u svom rodnom kraju i nastoji se, očito, nametnuti kao lider na slavonskoj političkoj sceni. U prilog tome svjedoči i podatak kako je i kandidatur­a Ivica Vrkića za gradonačel­nika Osijeka, koji je lani izborio i drugi mandat, bila upravo Vrdoljakov­a ideja. No, ključan faktor u Vrkićevu izboru bila je podrška SDP- a. Vrdoljakov­a je stranka, po rejtingu, realno treća snaga u Osijeku, iza HDZ-a i SDP-a, a “za vratom” im je Most. Novi transferi, iako je riječ o prelascima iz marginalni­h stranaka, uzburkali su lokalnu politiku.

Pale teške riječi

– Odlučno demantiram da je 40 ljudi iz HSLS-a prešlo u HNS, osobno sam razgovarao s njima. Prešlo je ih četvero. To je izlizana metoda predimenzi­oniranja stranačkih transfera – ustvrdio je jučer Mario Festetics, predsjedni­k osječkog HSLS-a. Reagirao je i Branimir Glavaš, prvi čovjek HDSSB-a, a pale su i teške riječi kao što su “političke bitange, prostitutk­e, fukare i bezveznjac­i”. Naime, Tomislav Kuna je i županijski vijećnik, a na to je mjesto zasjeo kao vijećnik koalicijsk­e liste HDSSB-a i HSLS-a. – Sva četiri mandata osvojena s te liste bila su HDSSB-ova. Četvrti mandat ustupljen je HSLS-u kao koalicijsk­om partneru. Krajnje je nekorektno od HNS-a da mašu Tomislavom Kunom kao županijski­m vijećnikom, a da nisu naglasili da taj mandat nije njegov. Kuna je politički lopov jer je ukrao mandat, prvo HDSSB-u, a potom i HSLS-u – kaže Glavaš.

Hrvatska svakodnevi­ca

Podsjetio je kako je HDSSB na lokalnim izborima u lipnju izborio četiri vijećnika u Osječkobar­anjskoj županiji te tri u Gradu Osijeku. – Te političke bitange iz HDSSB-a, i sada i iz nekadašnje­g HSLS-a, pokrale su šest mandata HDSSB-u. Pozadina svih tih prebjega u Slavoniji, koji su i svakodnevi­ca hrvatske političke scene, nije ideološke naravi, nego je riječ isključivo o financijsk­om interesu. Riječ je o političkim parazitima koji zloupotreb­ljavaju svoje stranke i, kada vide da od njih više nemaju materijaln­e koristi, nakon izbora mijenjaju kabanice i prelaze u druge političke opcije – izjavio je on. Birači moraju znati, nastavio je, kako je na sceni politička korupcija. – Politička je scena u Hrvatskoj stvarno sramotna, dno dna! I čudimo se što se mladi iseljavaju. To su najobičnij­e političke fukare koje, kako u HDSSB-u i HSLS-u tako i u drugim strankama, napuštaju stranke da bi punili svoje džepove, a prodaju priče o političkom neslaganju – stava je. U razgovoru za Večernji list Ivan Vrdoljak najavio je da će prelazaka u njegovu stranku biti još, i to u Dalmaciji.

U razgovoru za Večernji list Vrdoljak je najavio još prelazaka u svoju stranku i to u Dalmaciji

 ??  ??
 ??  ?? Želja Ivana Vrdoljaka da se nametne kao lider u Slavoniji nikako se ne sviđa prvom čovjeku HDSSB-a Branimiru Glavašu
Želja Ivana Vrdoljaka da se nametne kao lider u Slavoniji nikako se ne sviđa prvom čovjeku HDSSB-a Branimiru Glavašu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia