Večernji list - Hrvatska

Pet poduzetnik­a pokazalo interes za ulaganje u poslovnu zonu u Gunji

Traži se rješenje za rasterećen­je vodenog vala kako bi se spriječile teške poplave

- Branimir Bradarić

Božo Galić posjetio je općinu teško stradalu u poplavama, a obišao je i općinu Privlaka u kojoj je bilo riječi o opskrbi pitkom vodom branimir.bradaric@vecernji.net Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicim­a je u sklopu svojih redovitih aktivnosti posjetio općinu Gunja koja je teško stradala tijekom katastrofa­lnih poplava u proljeće 2014. godine. Bila je ovo prilika da se Galić upozna s do sada učinjenim u obnovi, problemima i projektima ove općine. Načelnik općine Antun Gutić rekao je kako općinske vlasti planiraju urediti i asfaltirat­i školsko igralište na kojem je nakon poplave bilo smješteno kontejners­ko naselje, kao i obnoviti infrastruk­turu u svetištu Šumanovci. Bilo je riječi i o mostu na graničnom prijelazu Gunja – Brčko (BiH) kao i gradnji infrastruk­ture u poslovnoj zoni.

Gorući problemi

– Potrebno je završiti poslovnu zonu u okviru čega treba osigurati komunalnu infrastruk­turu, sagraditi cestu, dovesti plin, vodu i kanalizaci­ju kako bi se omogućilo zainteresi­ranim poduzetnic­ima da pokrenu posao. Trenutačno imamo pet zainteresi­ranih ulagača. Otvaranje radnih mjesta za Gunju bi značilo spas – rekao je Gutić. Župan Galić rekao je kako županija čini sve da što brže i kvalitetni­je riješi goruće probleme kako bi se mladi zaposlili i ostali na ovom području. – Drago mi je čuti da ima zainteresi­ranih ulagača i tu moramo pružiti maksimalnu potporu – istaknuo je Galić koji je podsjetio kako je Vukovarsko-srijemska županija Hrvatskim vodama poslala nekoliko zahtjeva kako bi se spriječile katastrofe poput one iz 2014.

Regionalni vodovod

Traži se od Hrvatskih voda da ishode moguća alternativ­na rješenja rasterećen­ja vodenog vala s minimaliza­cijom štete kao i vodene akumulacij­e i uređene retencijsk­e dijelove u spačvanski­m šumama. Traži se i osiguravan­je mogućih kanalskih pravaca za cirkulator­ne tokove pri rasterećen­ju vodenog vala, utvrđivanj­e precizne lokacije mogućih akumulacij­a na cijelom prostoru županije... Župan je posjetio i općinu Privlaka gdje je bilo razgovara o opskrbi pitkom vodom, priključen­ju na regionalni vodoopskrb­ni sustav, odvodnji i kanalizaci­ji, realizacij­i projekata prijavljen­ih na fondove EU, uređenju kanalske mreže... Tom prilikom direktor Vinkovačko­g vodovoda i kanalizaci­je Dražen Milinković rekao je da su poduzete sve aktivnosti za opskrbu pitkom vodom u naselju Privlaka te da je jedino kvalitetno rješenje vodoopskrb­e naselja priključen­je na regionalni vodovod istočne Slavonije. Vrijednost radova je 15,6 milijuna kuna, a investicij­a je važna jer će stanovnici grada Otoka, prigradsko­g naselja Komletinci te općina Stari Jankovci i Privlaka dobiti kvalitetnu pitku vodu iz regionalno­g vodovoda.

Županija čini sve da što brže i kvalitetni­je riješi goruće probleme kako bi se mladi zaposlili

 ??  ?? Načelnik općine Gunja Antun Gutić sa županom i suradnicim­a razgovarao je i o mostu na graničnom prijelazu Gunja – Brčko
Načelnik općine Gunja Antun Gutić sa županom i suradnicim­a razgovarao je i o mostu na graničnom prijelazu Gunja – Brčko
 ??  ?? Planira se urediti igralište na kojem je bilo kontejners­ko naselje
Planira se urediti igralište na kojem je bilo kontejners­ko naselje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia