Večernji list - Hrvatska

Sukno: Nadam se da ovo nije kraj karijere

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net ZAGREB

Bila je to moja životna navika, tijekom cijele karijere, od malih nogu, svaki dan otići na bazen. No, za mene je najvažnije da budem strpljiv U posljednje­m susretu splitskog turnira Europske vaterpolsk­e lige Hrvatska je pobijedila Maltu sa 16:5 (5:0, 4:1, 4:2, 3:2). Pogotke za našu vrstu postigli su Vrlić (4), Lončar (3), Zović (2), Fatović (2), Joković (2), Bušlje, Šetka i Benić. U drugom susretu Grčka je pobijedila Nizozemsku s 9:7. Naši su vaterpolis­ti tako zauzeli prvo mjesto s tri pobjede i porazom, a dalje idu i Srbi i Grci, s jednakim učinkom.

Vrijeme bez Sandra

– Znajući da ovo ljeto nećemo imati kapetana Sandra Sukna, moramo se adaptirati na drukčiju igru. Već protiv Srbije neke su se zamisli pokazale dobrima, no morat ćemo još puno raditi – kazao je naš izbornik Ivica Tucak. Sandro je bio u Poljudu, bodrio je svoje suigrače iz reprezenta­cije, ali zbog poznatih problema sa srcem nije igrao. – Bio je to uistinu lijep turnir i publika ga je lijepo popratila – ocijenio je Sukno dodavši: – Dogodio se taj poraz protiv Grčke, ali ne bih rekao čak da je to bilo iznenađenj­e, jer Grčka ima kvalitetnu reprezenta­ciju. A mi smo s druge strane odigrali malo slabije, bili smo umorni od gostovanja u Rusiji, ali već protiv Srbije pokazali smo puno bolju igru. I u predivnom ambijentu poljudskog bazena pobijedili, što je odlično. Uvijek je lijepo pobijediti tako jakog suparnika kao što je Srbija. Natjecanje ide dalje, najbitnije je da smo prošli. A ovo je sve ionako u funkciji priprema za ovo ljeto i Europsko prvenstvo u Barceloni. Sukno je prošle godine proglašen najboljim vaterpolis­tom Hrvatske i svijeta i sigurno je da nedostaje našoj reprezenta­ciji. Ali u Savezu i u stručnom stožeru i dalje računaju na njega. Uz glasnu podršku oko tisuću gledatelja, iz ruku Perice Bukića, izvršnog direktora HVS-a, Sandro je u Splitu na dar dobio umjetničku sliku. Kao priznanje za ono što je učinio i uza želju da ga opet gleNakon damo. Jer znamo da i njemu i te kako nedostaje vaterpolo i igranje za reprezenta­ciju.

Nije vrijeme za povratak

– Pa, sigurno. Bila je to moja životna navika, tijekom cijele karijere, od malih nogu, svaki dan otići na bazen. Trenutačno sam izvan toga, ali treba se prilagodit­i situaciji, pričekati. Doktori se nadaju da bih se mogao vratiti. A za mene je najbitnije da budem strpljiv. I pozitivan. Još nije vrijeme za povratak, ali nadam se i da ovo nije kraj karijere – napomenuo je Sukno. Pro Recco je raskinuo ugovor s njim (nudio mu je samo da bude pomoćnik treneru Vujasinovi­ću), no Sandro se u slučaju pozitivnog raspleta situacije sa srcem i njegove odluke da nastavi igrati – za klub ne mora brinuti.

Pro Recco je raskinuo ugovor, no ako će igrati, Sandro će pronaći klub

 ?? LUKA STANZL/ PIXSELL ?? Sandro Sukno zasad u ulozi gledatelja
LUKA STANZL/ PIXSELL Sandro Sukno zasad u ulozi gledatelja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia