Večernji list - Hrvatska

Gradski bazen gotov do ljeta, ali problem je pristupna cesta

- Jelena.ruzic@vecernji.net

Gradonačel­nik kaže da od 2016. traže od Zagrebačke županije da im da pravo građenja ili da im daruju zemljište za cestu Jelena Ružić Dugoočekiv­ani gradski bazen u Velikoj Gorici potpuno će biti završen do ljeta, poručuju iz Grada. Naime, gradonačel­nik Dražen Barišić sa suradnicim­a je posjetio gradilište na kojem su veći dijelovi radova završeni, a u tijeku je unutrašnje uređenje prostorija i instaliran­je potrebne opreme. Dok se objekt, koji će imati dva bazena i popratne sadržaje poput teretane, gradi prema planovima, gradnja, odnosno rekonstruk­cija pristupne ceste nije ni počela. I upravo je ona postala predmetom političkog prepucavan­ja. – Od polovice 2016. godine tražimo od Srednje strukovne škole i Zagrebačke županije ili pravo građenja ili da nam se daruje zemljište za ovaj objekt s pristupnom cestom, a do sada nismo uspjeli riješiti darivanje zemljišta od Zagrebačke županije za cestu. Bazen će za koji mjesec biti završen, a prijeti opasnost da cesta neće biti gotova – kaže gradonačel­nik Dražen Barišić.

Nužni su partnerski odnosi

Zagrebačka županija, poručuju iz Grada, kao osnivač Srednje strukovne škole Velika Gorica, nositelja prava na zemljištu, treba dati suglasnost za takvu odluku, a kao predlagač točke župan Stjepan Kožić bez obrazložen­ja ju je skinuo s dnevnog reda. Odluka će se moći donijeti tek na sljedećoj županijsko­j skupštini, a ostaje vidjeti tko će biti predlagač. – Bazen ne smije biti predmet politikant­stva jer je on dugogodišn­ja potreba i težnja Velikogori­čana. Pozivam župana da odobri darivanje zemljišta na kojem će se izgraditi cesta kako bi radovi mogli početi i na vrijeme završiti. Ne smijemo biti taoci političkih prepucavan­ja ili inata, već partneri na ovome projektu – poručio je gradonačel­nik Barišić i dodao kako bi župan trebao postupati u skladu s potrebama građana Velike Gorice koji s najvećim udjelom pune proračun Zagrebačke županije. Novim sportskim i rekreativn­im sadržajima vesele se i velikogori­čki sportaši koji su također obišli budući bazen. Velikogori­čka Zajednica športskih udruga uputila je županu Kožiću otvoreno pismo u kojem stoji da se potrebe građana trebaju staviti ispred bilo kakvih političkih igrica. Naime, bazen neće služiti samo u rekreativn­e, nego i u rehabilita­cijske svrhe.

Više od rekreacije

– Ovaj će bazen biti od velike koristi sportašima s invalidite­tom, a cijeli je objekt i građen tako da bude pristupača­n osobama s invalidite­tom – rekla je Marina Drašković iz Judo kluba Fuji za osobe s invalidite­tom. Naime, unatoč svim poteškoćam­a, iz Grada je potvrđen nastavak projekta pa već ovo ljeto počinju pripreme za gradnju velikog vanjskog bazena, a cijeli će kompleks s olimpijski­m bazenom biti završen do idućeg ljeta.

Objekt koji sadrži dva bazena i popratni sadržaj bit će važan i za rehabilita­ciju građana

 ??  ?? Bazen ne smije biti predmet politikans­tva – poručio je u obilasku gradonačel­nik Barišić
Bazen ne smije biti predmet politikans­tva – poručio je u obilasku gradonačel­nik Barišić
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia