Večernji list - Hrvatska

“Sad imamo dvoranu kakvom se ne može pohvaliti ni New York”

U gradnji je korištena tehnologij­a kakva nije viđena u kuglanju

- Elvis Sprečić

Osim u kuglačku dvoranu grad je znatna sredstva uložio i u obnovu Interova nogometnog stadiona te prostora oko jezera Zajarki elvis.sprecic@vecernji.net Dvorana je to kakvu nećete naći nigdje, ni u New Yorku, ni u Los Angelesu, ni u Tokiju, ma nigdje na svijetu. Nećete pretjerati ako napišete da je riječ o svjetskoj ekskluzivi.

Među najboljima na svijetu

Gornjom rečenicom opisao je Darko Oršić, trener i tajnik Kuglačkog kluba Zaprešić, “zaprešićko čudo” koje je nedavno izgrađeno tik uz Srednju školu bana Josipa Jelači- ća. Riječ je o dvorani za kuglanje koja je opremljena najmoderni­jom tehnologij­om kakva se do sada nije koristila nigdje u svijetu, a Oršić kazuje kako to nisu tek floskule, pa pojašnjava o čemu je točno riječ. – U svim drugim dvoranama za kuglanje monitori na kojima se prati rezultat izgledaju tako da se na njih LED diodama upiše rezultat igrača, i to je u načelu to, nema ničeg drugog. Ono što smo dobili u dvoranama su monitori na ko- jima će se prikazivat­i u realnom vremenu snimke rušenja čunjeva, snimke igrača dok se spremaju na bacanje, informacij­e o tom igraču i još niz drugih statističk­ih informacij­a. To u tehnološko­m smislu gledano nije ništa novo jer već postoji u nizu drugih sportova, ali kuglanje je pomalo konzervati­vno. Nama je tvrtka koja proizvodi opremu tu istu opremu prodala jako jeftino jer smo im mi svojevrsni pokusni kunići, a cijena te opreme uskoro će otići nebu pod oblake tako da mogu reći da smo jako dobro prošli – pojašnjava Oršić.

Prvi put od osnutka kluba

Osim najnovije tehnologij­e nova će dvorana imati i šest staza te tribinu za 150 gledatelja. Golem je to skok naspram stare dvorane koja se nalazila u atomskom skloništu podno istočne tribine nogometnog stadiona Intera, koja je bila sagrađena za Univerzija­du 1987. godine. Da doista zaslužuju takvu dvoranu svjedoče i rezultati KK Zaprešić koji je danas među pet najboljih u svijetu. U posljednji­h šest godina četiri puta su bili prvaci, a na dobrom su putu da osvoje i peti naslov prvaka Hrvatske. Osim toga osvojili su Europa pokal i NBC kup u kojem se natječu pobjednici svih nacionalni­h kupova u Europi, četiri puta su ulazili u polufinale kuglačke Lige prvaka... Upravo u novoj dvorani Zaprešić će ugostiti dva velika europska natjecanja u idućih godinu dana: Svjetski kup 2018 i završnicu Lige prvaka 2019, a Oršić napominje i kako će se zalagati za to da se dvorana osim registrira­nim kuglačima otvori i građanima i rekreativc­ima. – Umjesto da se sat kao u drugim dvoranama naplaćuje 140 kuna, mi ćemo ga naplaćivat­i 40 kuna. Eto, još samo da se riješe ti posljednji papiri, što će, nadam se, biti do 1. travnja ili 1. svibnja pa krećemo s radom – zadovoljno će Oršić. Da su u Zaprešiću doista odlučili uložiti znatna sredstva u sportske objekte svjedoči i činjenica da će 13. svibnja krenuti i kompletna obnova stadiona NK Inter kakva nije napravljen­a od osnutka kluba prije 56 godina. Uklonit će se postojeći teren i postaviti novi hibridni travnjak s mješavinom prave i umjetne trave, postavit će se nova drenaža i sustav navodnjava­nja, urediti okoliš oko stadiona, a ako bude dovoljno novca, postavit će se i grijanje. U drugu fazu ući će i uređenje relaksacij­sko-rekreativn­e zone oko jezera Zajarki.

“Umjesto da se sat kao u drugim dvoranama naplaćuje 140 kuna, mi ćemo ga naplaćivat­i 40”

 ??  ?? Dvorana za kuglanje opremljena je najmoderni­jom tehnologij­om kakva se dosad nije koristila nigdje u svijetu
Dvorana za kuglanje opremljena je najmoderni­jom tehnologij­om kakva se dosad nije koristila nigdje u svijetu
 ??  ??
 ?? PONEDJELJA­K, 26. VELJAČE 2018. ??
PONEDJELJA­K, 26. VELJAČE 2018.
 ??  ?? Darko Oršić Tajnik u KK Zaprešić najavio je kako će novu dvoranu otvoriti građanima i rekreativc­ima
Darko Oršić Tajnik u KK Zaprešić najavio je kako će novu dvoranu otvoriti građanima i rekreativc­ima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia