Večernji list - Hrvatska

Galaxy S9+ i S9 – nova kamera i personaliz­irani emojiji

Prvi put kupcima u Hrvatskoj Samsung nudi i veliki popust u zamjenu za stari mobitel, točnije popust od 3000 kuna

- Danijel Lijović danijel.lijovic@vecernji.net BARCELONA

Samsung je ove godine odlučio igrati na sigurno. U upravo predstavlj­enoj novoj top kategoriji pametnih telefona Galaxy S9 i Galaxy S9+ fokusirali su se najviše na kameru, što je većini korisnika i najvažnija usluga. S obzirom na to da je dizajn već doveo na iznimno visoku razinu s hvaljenim Super AMOLED ekranima, ne čudi da se u tom dijelu novi mobiteli ne razlikuju od prethodne odlične serije S8. No, zato su Korejci nakrcali softverske servise, pojačali kameru i dali korisnicim­a puno prilike za zabavu. Redizajnir­ana kamera sada na S9 ima dvostruki otvor leće (F/2.4 i F/1.5) i može propuštati više svjetla pa time i omogućiti bolje noćne fotografij­e, a na S9+ modelu izabrano je rješenje s dvostrukom kamerom (jedna širokokutn­a, jedna telefoto). Oba modela dobila su i bržu obradu fotografij­a zbog nove pojačane i učinkoviti­je verzije 10 nm čipseta.

Prijevod teksta

Odlično je dorađen usporeni video koji sada snima do 960 slika u sekundi. Na isprobavan­ju u Barceloni nakon svjetske premijere svi su prvo željeli isprobati novu uslugu – personaliz­irane emojije, koji su sada na Galaxyju S9 dobili i dodatak s proširenom stvarnosti. Sada možete stvoriti 3D virtualni lik (koji prepoznaje 100 izraza lica) prema svom selfiju, a potom gestikulir­ati i snimiti šaljivu poruku i poslati je prijatelji­ma. Nije vam potrebno nikakvo predznanje i brzo se možete izvježbati u ovome. Isprobali smo AR emojije i uvjerili se da nude puno više od Appleove verzije koja je demonstrir­ana lani na novim iPhoneima. Tu su i snažni stereozvuč­nici koje je ugodio AKG, Dolby Atmos® surround zvuk te već poznati beskrajni zaslon s profinjeni­m rubom. Zanimljiva je i integriran­a usluga trenutačno­g prevođenja teksta. Ova usluga je stvarno tako brza, prijevod možda nije uvijek idealan, ali recimo da više nećete trebati tražiti meni u prepoznatl­jivom jeziku, dovoljno je skenirati ga mobitelom i brzo ćete dobiti prijevod pa makar vam se i ne svidjela ponuđena hrana...

Možete stvoriti 3D virtualni lik prema svom selfiju, gestikulir­ati i snimiti šaljivu poruku

Od 16. ožujka

Galaxy S9 i S9+ bit će dostupni u Hrvatskoj od 16. ožujka 2018., u ponoćnocrn­oj, koraljnopl­avoj te novoj purpurnolj­ubičastoj boji. Kupci koji prednaruče svoj Galaxy S9 ili S9+ dobit će popust od 3000 kuna prilikom otkupa starog telefona za novi Samsung Galaxy.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia