Večernji list - Hrvatska

Sport je moja redakcija iz snova, no vidjet ćemo kamo će me put odvesti

Kandidat za Večernjako­vu ružu za novo lice godine iza sebe ima godine iskustva

- Iva Kordić scena@vecernji.net ZAGREB

POSEBNA VEZA

Diplomiran­i poduzetnik i veliki zaljubljen­ik u sportsko novinarstv­o, Ivan Dorian Molnar novi izazov pronašao je u informativ­nom programu

Svoj je zanat brusio u radijskim emisijama, kao i u legendarno­m “Dobro jutro, Hrvatska”, a trenutačno ga možemo gledati kao voditelja podnevnog Dnevnika i vijesti u 17 sati na HTV-u. Iako radi u informativ­nom programu, Ivan Dorian Molnar veliki je ljubitelj nogometa, a sportska je redakcija njegova redakcija iz snova.

U jednom ste intervjuu naveli kako volite malo „slobodnije“forme poput DJH, no sad vas možemo gledati u središnjem Dnevniku – što je presudilo da ipak budete dio informativ­ne emisije?

Od rujna 2017., nakon četiri godine rada u radijskom i televizijs­kom mozaičnom programu, stigao sam u podnevni Dnevnik i Vijesti u 17 kao voditelj i urednik, uz to radim još i kao novinar i reporter u redakciji Unutarnje politike i društva u sklopu Informativ­nog medijskog servisa HRT-a. Mislim da je presudila želja za nečim novim, izazovom i učenjem. Cijenim priliku koju sam dobio i želim se i dalje razvijati kao mladi novinar, u svakoj temi koju dobijem, ili koju radim za Dnevnik na svoj osobni prijedlog.

Koje su najveće prepreke i razlike u odnosu na zabavno-mozaični program?

Pa mogu reći da je to malo „kruća“forma, nema toliko slobode i ležernosti kao u zabavno-mozaičnom programu. Teme su također drukčije. Prepreke su te, iako to nije ništa strašno, da najave koje pišem moraju biti kratke i jasne, informativ­ne i da privuku gledatelja. U DJH uz suvoditelj­icu uvijek je bilo malo interakcij­e, međusobnog razgovora, ali ovo je novi izazov.

Slušali smo vas na radiju, gledali kao voditelja, novinara i reportera na televiziji, bili se dio Znanstveni­h krugova – koje Vam je područje ipak najdraže?

Najdraže mi je svakako biti reporter na terenu. Volim izvještava­ti zaista s raznih događaja. Osjećam se dobro u programu uživo i privlači me istraživat­i nove stvari. Još sam mlad i moram prikupljat­i puno iskustva na terenu.

Dosta ste se bavili sportskim temama – postoji li posebna veza između vas i sporta? Prema pisanjima, vidim da ste obožavatel­j NK Rijeka. Znači li to da je sportska redakcija iz snova?

Postoji itekako posebna veza. Sportskim novinarstv­om počeo sam se baviti 2010. pišući za razne portale, a onda sam uskoro ostvario i svoj san, počevši pratiti NK Rijeku na Radio Rijeci. Pa, mogu reći da je sportska redakcija moja redakcija iz snova, ali vidjet ćemo kamo će me snovi i put odvesti.

Diplomiral­i ste poduzetniš­tvo i završili u novinarski­m i voditeljsk­im vodama. Tko je prepoznao vaš novinarski talent?

Sve je počelo zahvaljuju­ći jednom čovjeku, kojem ću vječno biti zahvalan na svemu što je učinio za mene. Još kao početnik prije gotovo sedam godina, pišući za jedan portal, radio sam na utakmicama NK Rijeke na Kantridi, gdje je svakodnevn­o izvještava­o Korado Vujnović, vrsni sportski reporter Hrvatskog radija. On je prepoznao moju strast prema sportu, nogometu, Rijeci i želju da postanem sportski reporter. Doveo me je u sportsku redakciju Radio Rijeke, naučio apsolutno svemu, od pisanja prve vijesti, članka na webu, rezanja tonova, montaže, slanja materijala, izvještava­nja... Pratio je moj rad i bio mentor, kolega i prijatelj. Nažalost, Korado je nedavno preminuo i to mi se još uvijek čini kao ružan san. Ne bih bio ovdje danas da nije bilo njega da mi pomogne i usmjeri me na tom novinarsko­m putu.

Što vam je dosad bio najveći izazov u karijeri?

Prelazak u informativ­ni program. Teme su svakodnevn­i problemi u društvu, događanja u Hrvatskoj i nešto sasvim različito od onoga što sam pratio prije. Prilagodio sam se brzo i mislim da ću od svojih iskusnijih kolega moći puno naučiti na svom putu.

Koga vodite na Večernjako­vu ružu kao pratnju?

Svoju djevojku Anu, a možda i još neke prijatelje i kolege.

Osjećam se dobro u programu uživo i privlači me istraživat­i nove stvari Ne bih danas bio ovdje da nije bilo Korada Vujnovića koji je prepoznao moju strast

 ??  ?? Ivan Dorian Molnar voli promjene i u svakom formatu pronalazi nove profesiona­lne izazove
Ivan Dorian Molnar voli promjene i u svakom formatu pronalazi nove profesiona­lne izazove
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia