Večernji list - Hrvatska

Poginula dva muškarca i žena

Opel Astra “zaplesala” je po cesti, zarotirala se i podletjela pod minibus Čazmatrasa u kojemu nije bilo nikoga osim vozača – on je lakše ozlijeđen

- Suzana Lepan-Štefančić

Očevid je trajao više od tri sata, a ni nakon njega policija nije mogla potvrditi identitet stradalih. Astra je imala osječke registraci­je suzana.lepan-stefancic@vecernji.net Automobil smrskan do neprepozna­tljivosti, i u njemu tri mrtva tijela, i ona potpuno neprepozna­tljiva – jezivi je to prizor koji je jučer zatekao vatrogasce na cesti između Podravske Moslavine i Gezinaca, nadomak Donjem Miholjcu. Stravičan sudar automobila Opel Astra i minibusa Čazmatrans­a zbio se nešto nakon 12 sati. Vozač autobusa lakše je ozlijeđen.

Bočnim dijelom u minibus

– Na žalost, nismo mogli spasiti unesrećene. Odvojili smo jedan dio lima, ali drugo nismo morali ništa dirati, automobil je i previše bio otvoren – ispričali su nam vatrogasci, i sami potreseni. Prema prvim informacij­ama, minibus je vozio iz Slatine prema Donjem Miholjcu, a navodno se vraćao s popravka. Automobil je nailazio iz suprotnoga smjera i počeo je odjednom, kako pričaju mještani, “plesati” po cesti pa se zarotirao i podletio pod autobus. – Astra je bočnim dijelom udarila u minibus, točno po sredini, što ju je gotovo prepolovil­o – kažu upućeni. Oba su vozila, jedno ispred drugoga, završila u kanalu. Iz položaja u kanalu vidljivo je kako se i autobus zarotirao za 180 stupnjeva, što svjedoči o silini udara. Dvojica muškaraca i jedna žena, kako doznajemo, svi iz Osijeka, u automobilu na mjestu su izgubila život. Vozač minibusa prošao je tek s lakšim ozljedama, a kasnije je ispričao kako su, dok se on, netom se dogodio sudar, pokušavao izvući iz autobusa, tri automobila prošla – i nitko se nije zaustavio da pokuša pomoći.

Na istome mjestu lani...

Očevid je trajao više od tri sata, a ni nakon njega policija nije uspjela posložiti sve kockice. – Zbog stanja tijela, ne možemo potvrditi identitet stradalih – kazao nam je Darijo Premec, glasnogovo­rnik PU osječko-baranjske. Na Astri su, inače, osječke registarsk­e pločice. Mještani govore da je na istom mjestu lani poginuo muškarac, gotovo na identičan način – automobil se zarotirao, prešao na suprotni trak i izazvao direktan sudar s drugim vozilom. – Taj je potez poznat kao “crna točka”. Iako je ravna, zbog šumaraka cesta je na tom dijelu gotovo uvijek vlažna i zaleđena – govore.

Prizor potpuno smrskanog osobnog automobila potresao je i vatrogasce

 ??  ?? Nesreća se dogodila na cesti D3 između mjesta Podravska Moslavina i Gezinci
Nesreća se dogodila na cesti D3 između mjesta Podravska Moslavina i Gezinci
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia