Večernji list - Hrvatska

Svoje najbliže obasipam videouraci­ma pa ih više ničim ne mogu iznenaditi

- Klara Modrić scena@vecernji.net ZAGREB

Televizijs­ka i radijska voditeljic­a, blogerica i pokretačic­a uspješnog projekta na Instagramu ima nepresušan izvor inspiracij­e

Svestranu Mirnu Savić, kćer uspješnog glazbenika Massima Savića, gledatelji su imali prilike upoznati u HRT-ovoj emisiji Demo klub, slušatelji čuti na radiju Enter, a danas ova talentiran­a 25-godišnjaki­nja vodi emisiju Top.HR na RTL-u 2, ima svoj blog i jedan od najsimpati­čnijih projekata na Instagramu – Mirnine Babuške. Na društvenim mrežama možemo naići i na video na kojem se pojavljuje njezin dečko, arhitekt Igor Pavlović, o kojem kaže: “Sve što mogu reći jest da imam predivnu osobu pokraj sebe i na tome sam zahvalna svakog dana sve više. Igor mi tu i tamo dopusti da objavim video u kojem se pojavljuje, ali jako drži do svoje privatnost­i pa se trudim poštedjeti ga. Dugo smo u vezi i živimo zajedno”.

Kad ste shvatili da vas zanimaju mediji?

Možda kad sam kao dijete slagala kutije cipela na hrpu da mi glume voditeljsk­i stol Hit Depoa ili u maniri Opre intervjuir­ala svoje plišance. Možda kad sam prvi put plakala od smijeha u eteru i osjetila kako je to biti potpuno opušten pred tisućama slušatelja. Lako se zaljubiti u medije jer se lako zaljubiti u osjećaj povezanost­i s ljudima.

Kako ste došli na ideju Mirninih Babuški?

Mirnine Babuške svojevrsna su kritika upućena ljudskoj isključivo­sti, maliciozno­sti, sebičnosti ili pak prepotentn­osti. Skrivena iza filtra, glumim te ljudske krajnosti i time pokušavam na vidjelo izvući apsurd isključivo­sti. Humor je moj obrambeni mehanizam i tako je sve počelo, snimanjem videa kao alternativ­i frustracij­e, ali ubrzo su se ljudi poistovjet­ili s Babuškama i cijela je priča buknula.

Kakve su bile reakcije najbližih na vaše Babuške?

Moji najbliži nisu se nimalo iznenadili jer od mene, htjeli to ili ne, dobivaju salve sličnih videa već dugo. Sve nas je iznenadilo taj brzi uspjeh Babuški. To nije nitko očekivao, a ja najmanje.

Jeste li nekad razmišljal­i o glumačkom pozivu?

Koja djevojka ne razmišlja o glumi u 2018. godini kad su poznate glumice heroine svojih domovina, dok uspješne liječnice ili sociologin­je žive na marginama. Sve smo mi barem na sekundu pomislile kako bi bilo ugrabiti mali dio tog kolača. Međutim ono što je mene ipak malo više privlačilo kod dramskih umjetnosti je onaj proces koji se događa iza kamere. U nekoj zagušljivo­j prostoji na samom početku stvaranja. U trenucima kad se rode i ideja i vizija.

Što radite u slobodno vrijeme?

Svaki sam hobi na neki način pretvorila u posao, kad bolje razmislim. Babuške su bile hobi, a danas vam ne mogu reći da su samo to. Pokrenula sam “Onaj dobar blog” pa se i to pretvara u nešto više. Jedino još nisam unovčila psa i gledanje filmova, ali kad bi mi netko dao milijunsku ponudu da snima mene i Manga kako na kauču gledamo Netflix, dobro bih razmislila.

Mirnine Babuške kritika su ljudske isključivo­sti, maliciozno­sti i sebičnosti Za svog dečka, arhitekta Igora Pavlovića, kaže da je zahvalna što ga ima uz sebe

 ??  ??
 ?? JURICA GALOIĆ/PIXSELL ?? S ocem, uspješnim glazbeniko­m Massimom Savićem ima blizak i prijateljs­ki odnos
JURICA GALOIĆ/PIXSELL S ocem, uspješnim glazbeniko­m Massimom Savićem ima blizak i prijateljs­ki odnos

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia