Večernji list - Hrvatska

Za 2003. godinu Ruže su osvojili Thompson, Anja Alavanja, Nina Badrić, Tarik Filipović, Colonia...

Bila je to njegova nova pobjeda nakon nastupa na prepunom Trgu za zlatne rukometaše

- bojana.radovic@vecernji.net Bojana Radović

Statua Ruže 2003. godine postala je kristalna, a sljedeće godine ugledna nagrada čitatelja Večernjeg lista slavila je svoje 10. izdanje Večernjako­vu Ružu za najboljeg pjevača 2002. godine dobio je Thompson. Bila mu je to prva Ruža i primio ju je s velikim veseljem, ali i uzbuđenjem. Bio je posebno razdragan jer svečana dodjela Ruže za tu je godinu održana 3. veljače 2003., u tadašnjem hotelu Opera, nekoliko dana nakon što je pjevao pred prepunim Trgom bana Josipa Jelačića na dočeku rukometne reprezenta­cije koja se sa Svjetskog prvenstva u Portugalu vratila sa zlatnom medaljom. Mnogi su tada bili protiv njegovog nastupa na dočeku zlatnih sportaša, ali rukometaši su htjeli baš njega, a tu su odluku “potvrdili” i čitatelji Večernjeg lista. Oduševljen­i pjevač zahvalio je čitateljim­a Večernjeg lista i svim glasačima, pozdravio je svoje konkurente, te izjavio: – Ova mi je nagrada tim draža i važnija jer u njoj nema nikakvih laži.

Ruža je postala kristalna

Bila je to godina u kojoj smo promijenil­i statuu Ruže, postala je još ljepša – kristalna, a uz Thompsona su slavili Severina i grupa Colonia u glazbenim kategorija­ma, Nensi Brlek i Tarik Filipović kao TV osobe godine, Barbara Kolar i Trpimir Vicković Vicko kao najbolji radijski voditelji, Nina Violić i Goran Višnjić kao najbolji glumci, a najboljim filmom čitatelji su proglasili “Posljednju volju” redatelja Zorana Sudara, film za koji je najbolji mogući “mamac” bio Goran Višnjić u glavnoj muškoj ulozi. Već sljedeće godine Ruža je ponovno imala velikih razloga za slavlje. Bilo je to njezino deseto izdanje, deseta godina zaredom u kojoj su čitatelji nagrađival­i svoje favorite, a ta se dodjela, koja se te godine održala u Tvornici kulture, i to kao zajednički veliki projekt Večernjeg lista i Nove TV, poklopila s izlaskom slavljenič­kog tisućitog broja Ekrana. Posebnost same dodjele bila ja i u tome što je upravo na njoj svoju prvu pjesmu izveo Rafael Dropulić pobjednik Story Super Nova Music Talent Showa, a bila je to glazbena premijera koju su s posebnim uzbuđenjem čekale njegove brojne obožavatel­jice.

Nova lica došla da ostanu

Te su godine definitivn­o “zapuhali” neki novi televizijs­ki vjetrovi. Nova TV došla je da ostane, a upravo u travnju 2004. godinesvoj­e je emitiranje počeo i RTL. Te su se važne promjene jasno vidjele i na popisu pobjednika. TV osobe 2003. godine bili su: Anja Alavanja i Tarik Filipović, glazbene Ruže pripale su: Nini Badrić, Miroslavu Škori i grupi Colonia, najbolji radijski voditelji su bili Barbara Kolar i Trpimir Vicković Vicko, a najbolji glumci Bojana Gregorić i Ivo Gregurević. Za najbolji film čitatelji su izabrali “Tu” Zrinka Ogreste.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ana Alavanja 2004. godine kući je otišla s Ružom za TV osobu godine
Ana Alavanja 2004. godine kući je otišla s Ružom za TV osobu godine
 ?? BORIS ŠČITAR ?? Alka Vuica je privlačila pozornost izborom večernje toalete
BORIS ŠČITAR Alka Vuica je privlačila pozornost izborom večernje toalete
 ?? ARHIVA VL ?? Obećanje koje je davne 2003. godine dao svojim brojnim obožavatel­jima pjevač je posve ispunio
ARHIVA VL Obećanje koje je davne 2003. godine dao svojim brojnim obožavatel­jima pjevač je posve ispunio

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia