Večernji list - Hrvatska

Od 1000 do 50.000 kuna udrugama civilnog društva

- (dp)

telja, Županija u iznosu od 41%, a Ministarst­vo 59%. I u ovoj smo godini predvidjel­i sredstva za sve udruge proistekle iz Domovinsko­g rata u iznosu od 950.000 kuna, za vaše programe, projekte i aktivnosti koji će se provoditi. I u proračunu imamo sredstva za donacije, za pokrovitel­jstva za određene događaje koje organizira­te tako da su ta sredstva za vaše udruge još daleko veća – kazao je Žinić obraćajući se čelnicima udruga pri potpisivan­ju ugovora. – Ovo nam je velik doprinos. Prostorije kojima se ćemo koristiti besplatno, to puno znači svakoj udruzi. Novca nikad nije dovoljno, no kad nešto koristiš besplatno, to je velik doprinos. Svjesni smo sredstava koje izdvajate za naše programe i projekte i na tome smo vam također zahvalni – rekao je predsjedni­k županijske Udruge dragovolja­ca i veterana Domovinsko­g rata Stjepan Hrastnik. Većina udruga ove su prostore i prije upotreblja­vali, no zbog zakonskih odredbi potpisani su novi ugovori.

U tijeku je javni natječaj za donacije udrugama civilnog društva iz proračuna Sisačko-moslavačke županije. Određen je najmanji iznos donacije od 1000 kuna, dok je najveći 50.000 kuna. Detalji natječaja mogu se vidjeti na www.smz.hr.

ROMAN ROSAVEC: Pratimo stanje kako bismo analiziral­i moguće opasnosti od poplava zbog naglog topljenja snijega. Ako bude potrebno, osnovat ćemo krizni stožer

 ?? PIXSELL ?? Načelnik Županijsko­g stožera Civilne zaštite
PIXSELL Načelnik Županijsko­g stožera Civilne zaštite

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia