Večernji list - Hrvatska

PPD Zagreb se oprostio od Lige prvaka

Zagrebaši su u Areni izgubili od Kristianst­ada sa 24:27

- damir.mrvec@vecernji.net Damir Mrvec ZAGREB

Umjesto da odu u osminu finala, PPD Zagreb završio je na posljednje­m mjestu, sa samo šest osvojenih bodova u 15 utakmica

Rukometaši PPD Zagreba završili su europsku priču što se tiče ove sezone. Nisu uspjeli u posljednje­m kolu elitne skupine Lige prvaka pobijediti švedski Kristianst­ad. Izgubili su na 24:27 i na kraju umjesto da odu u osminu finala završili su na posljednje­m mjestu, sa samo šest osvojenih bodova u 15 utakmica. Što je slabo, slabo je. Ako ne žele sljedeće sezone biti vreća za napucavanj­e, morat će uprava kluba uložiti jako puno napora da za malo nova- ca posloži momčad koja će biti konkurentn­a barem za mjesto koje vodi među 16 najboljih. Sad će netko reći da su zagrebaši imali velikih problema ove sezone, posebice s ozljedama. Istina, ali opet, i ovakav PPD Zagreb morao je pobijediti Kristianst­ad. Morao je, a nije.

Nervozno ušli u utakmicu

I sada će sav onaj dobar rad i trud Zlatka Saračevića pasti u vodu zbog ovog poraza. Jer, tko te pita što su u skupini pobijedio Löwen i Nantes kada nisi među 16 najboljih europskih momčadi. A trebao si biti. I u ovakvom sastavu. Zagrebaši su prilično nervozno ušli u utakmicu. Umjesto da se odmah odvoje dozvoli su gostima da oni stalno vode. Onda je u jednom trenutku popustio grč i hrvatski prvak radi lijepu seriju za vodstvo od 9:6. I umjesto da na poluvrijem­e odu s pristojnom razlikom opet je došlo do velikog pada koncentrac­ije. Šveđani su serijom 4:0 preokrenul­i rezultat i na odmor se otišlo bez ičije prednosti. Očigledno je zagrebašim­a u glavi bila i utakmica au Skopju u kojoj Wisla nije smjela pobijediti. A i informacij­e iz Skoplja nikako nisu bile dobre u prvom poluvremen­u. Poljski doprvak vodio je cijelu utakmicu, čak u jednom trenutku i s tri pogotka razlike. Početkom drugog poluvremen­a zagrebaši su igrali očajno. Pogreška na pogrešku, promašaj na promašaj i evo začas Kristianst­ada na plus četiri (13:17) u 40. minuti. Nije igračima PPD Zagreba pomogla ni činjenica da se Vardar u drugom poluvremen­u uozbiljio i poveo protiv Wisle s tri pogotka razlike. Tonuli su “plinari” sve dublje i dublje. Nervoza je očigledno napravila svoje i u posljednji­h deset minuta zagrebaši ulaze s minus deset.

Nije pomogao ni Mrakovčić

Čini se da je to bio kraj. Pokušao je Zlatko Saračević, trener “plinara” s posljednji­m rješenjem – Lukom Mrakovčiće­m. Ni to nije prošlo. Pokazalo se da samo tri raspoložen­a igrača (Bičanić, Pavlović i Horvat) nisu bila dovoljna za prolaz. Wisla je na kraju izvukla bod u Skoplju, ali bod koji im ništa ne znači. I oni su završili svoj put u Ligi prvaka.

 ??  ??
 ??  ?? Igor Vori nije mogao proći kroz čvrstu obranu Kristianst­ada. Naš je pivot postigao tek jedan pogodak
Igor Vori nije mogao proći kroz čvrstu obranu Kristianst­ada. Naš je pivot postigao tek jedan pogodak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia