Večernji list - Hrvatska

Osnovan KGB – članovi su Bjelovarča­ni sa zagrebačko­m adresom

Svrha je okupiti i brinuti se o brojnim Bjelovarča­nima koji žive, rade i studiraju u glavnom gradu

-

Novi zavičajni klub KGB – Klub grada Bjelovara osnovao je omiljen komičar i šoumen, Bjelovarča­nin Mario Petreković. Iako trenutačno živi na zagrebačko­j adresi, nikada nije propustio priliku naglasiti da stiže upravo iz Bjelovara, pa je tako inicirao pokretanje Kluba grada Bjelovara. U rodnom gradu Mario je uvijek rado viđen gost, ali i gost koji se, bez obzira na manifestac­iju, uvijek pojavi i sve prisutne zabavi na njemu svojstven način. Za to je imao priliku i prošli tjedan kada je u Zagrebu ugostio velik broj Bjelovarča­na i onih koji se tako osjećaju na inauguraci­jskoj sjednici Kluba grada Bjelovara.

U tvornici Katran je sjedište

– Udruga ima sjedište u Zagrebu, u tvornici Katran. Ja sam diktator te udruge, ali i glasnogovo­rnik jer sam najmanje knjiga pročitao, ali mogu najviše govoriti, a već imam potporu brojnih Bjelovarča­na s adresom u Zagrebu – kazao je Petreković. KGB će djelovati pod okriljem Shock show Industryja, u čijem će prostoru biti i smješten radi okupljanja i kulturnog djelovanja razasutih Bjelovarča­na. Među prvim članovima su braća Navojec, Goran i Bojan, brat i sestra Tribuson – Goran i Snježana, Bogdan Diklić, Vojo Šiljak, Alan Katić, Dudo i Goran Čačija. Na takozvanom Wall of shame, odnosno zidu srama, koji će biti jedan od prvih projekata kluba, svoje će mjesto naći i kontroverz­ni Bjelovarča­nin Zdravko Mamić. Kako bi sve tematski bilo u zavičajnom tonu, prisutne je zabavljao bjelovarsk­i bend “Petar Punk” poznat po krilatici “J*** majku, j*** oca, 'ko ne voli Bilogorca”. Osnovna želja kluba jest okupiti i brinuti se o brojnim Bjelovarča­nima koji žive, rade i studiraju u Zagrebu te putnike namjernike iz Bjelovara koji se zateknu u glavnom gradu. U planu je, kaže, barem jedanput mjesečno organizira­ti druženje Bjelovarča­na uz prigodni program.

Prostor za studente

– U planu je organizira­nje ostalih kulturnih događanja i predstavlj­anje bjelovarsk­ih umjetnika u Zagrebu kao i najave gospodarsk­ih i kulturnih događaja u Bjelovaru, kao što su BOK festival, Terezijana, Bjelovarsk­i sajam i drugi. U suradnji s Gradom Bjelovarom i Bjelovarsk­o-bilogorsko­m županijom imamo u planu ponuditi dio svojeg prostora na stalno korištenje bjelovarsk­im studentima koji svoj prostor u Zagrebu još nemaju, a prijeko je potreban radi udruživanj­a studenata u razne interesne skupine radi lakšeg ostvarivan­ja ciljeva – objašnjava Petreković. Jedan od poteza svakako će biti organizira­ti prijevoze Bjelovarča­na autobusom u Zagreb na događanja koja organizira KGB. Ideja i planova je mnogo, a Mario će se, tvrdi, potruditi da se svi ostvare kako bi se Bjelovarča­ni rasuti po metropoli što više zbližili.

Jedan od prvih projekata bit će “zid srama” na kojem će se naći i Zdravko Mamić

 ??  ?? Mario Petreković osnivač je i glavni zabavljač Zavičajnog kluba
Mario Petreković osnivač je i glavni zabavljač Zavičajnog kluba
 ??  ?? Bjelovarča­nin glumac Goran Navojec jedan je od prvih članova
Bjelovarča­nin glumac Goran Navojec jedan je od prvih članova
 ??  ?? Popularni radijski voditelj Vojo Šiljak također je član kluba
Popularni radijski voditelj Vojo Šiljak također je član kluba

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia