Večernji list - Hrvatska

U blizini naselja Olajnica gradila bi se nova zgrada Ekonomske škole

Uz školu bi bila i nova moderna gradska sportska dvorana

- Branimir.bradaric@vecernji.net

Vjerujem da bi u iduće tričetiri godine zgrada trebala biti sagrađena, opremljena i puštena u rad – rekao je gradonačel­nik Penava Branimir Bradarić Poslije više od deset godina najava i obećanja konačno su učinjeni prvi koraci koji bi trebali pridonijet­i izgradnji Ekonomske škole u Vukovaru. Naime, ova srednja škola jedina je škola u Vukovaru koja nema svoj objekt s obzirom na to da je još 2006. “privremeno” preseljena u nekadašnju osnovnu školu. U staroj zgradi Ekonomske škole danas djeluje Vukovarsko veleučiliš­te. U sklopu priprema za izgradnju nove zgrade Ekonomske škole gradonačel­nik Vukovara Ivan Penava potpisao je ugovor o dodjeli nepovratni­h sredstava za projekt “Priprema dokumentac­ije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar”.

Intervenci­jski plan

Riječ je o ugovoru vrijednom 2,7 milijuna kuna u sklopu kojega treba biti riješena sva potrebna dokumentac­ija te ishođene sve potrebne dozvole. – Zgradu Ekonomske škole gradit ćemo sredstvima Intervenci­jskog plana. Budući da učenici i profesori rade i nastavu pohađaju u neuvjetnim prostorima, izgradnja Ekonomske škole jedan je od naših prioriteta – rekao je Penava. Prema planovima gradskih vlasti Ekonomska škola gradit će se u blizini naselja Olajnica. Uz nju bi se gradila i moderna školska, odnosno gradska sportska dvorana. Penava pojašnjava kako je plan gradskih vlasti srednje škole približiti gradskom središtu što bi dodatno probudilo grad. – Napravili smo prvi korak nakon kojega slijede sve ostale nužne radnje koje bi trebale pridonijet­i početkom radova. Vjerujem da bi u iduće tri-četiri godine zgrada Ekonomske škole trebala biti izgrađena, opremljen i puštena u rad – rekao je Penava, koji je u toj školi radio kao profesor i bio ravnatelj. S najavama gradskih vlasti zadovoljna je i ravnatelji­ca Ekonomske škole Mira Majstorovi­ć koja kaže kako zgrada kojom se “privremeno” koriste već godinama ne zadovoljav­a potrebe obrazovne ustanove. Krovište prokišnjav­a, podovi i prozori su dotrajali, instalacij­e loše, a uza sve to nemaju ni dovoljno prostora za sve svoje aktivnosti.

U školi 264 učenika

– Mislim kako smo na dobrom putu da se konačno riješi pitanje Ekonomske škole. Do tada ćemo se i dalje morati snalaziti kako znamo i umijemo jer drugog izlaza nemamo – rekla je Majstorovi­ć. Podsjeća i kako su učenici, dok nije bila obnovljena školska sportska dvorana, nastavu tjelesnog odgoja imali na igralištu do kojega su morali prijeći državnu cestu. Ekonomska škola Vukovar danas broji 264 učenika pri čemu se, kako je rekla Majstorovi­ć, posebna pozornost daje kvaliteti nastave. Tako ekonomisti imaju osiguranu praksu, uveden je fakultativ­ni predmet Financijsk­a pismenost, a planiraju provedbu i drugih projekata.

 ??  ?? Ekonomska škola jedina je škola u Vukovaru koja nema svoj objekt
Ekonomska škola jedina je škola u Vukovaru koja nema svoj objekt

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia