Večernji list - Hrvatska

Adam Končić u ulozi producenta nove predstave “Idi pa vidi”

- Antonija Nazor scena@vecernji.net

Komedija Ladislava Prežigala premijerno je prikazano u Centru za kulturu Trešnjevka, a sprema se i na veliku turneju U Centru za kulturu Trešnjevka održana je premijera komedije “Idi pa vidi” Ladislava Prežigala, u režiji Damira Mađarića, a igraju glumice Mia Krajcar i Marija Kolb. Riječ je o farsično-komediogra­fskom tekstu Ladislava Prežigala koji govori o Hrvatskoj danas kroz prizmu dviju djelatnica istoimenog frizerskog salona. Dalija i Iris profesiona­lne su frizerke u naponu životnih želja, ali događa im se ovrha. Osiromašen­e, manje svojom, više krivnjom sustava u koji su uronjene rođenjem, odlučuju okrenuti novu stranicu i krenuti iz početka. Tu kreće priča u kojoj ćemo ih vidjeti kao vedre heroine u borbi za vlastitu egzistenci­ju.

Humor i žaoke satire

– Komedija “Idi pa vidi” satkana je od humora naše svakodnevi­ce uz pokoju žaoku satire. Okom promatrača ulazimo u opustošeni frizerski salon koji je upravo preživio ovršni postupak. Čini li vam se poznatim? – kaže autor komada. Producent ovog kazališnog komada svestrani je glumac Adam Končić. – Ovo je moja druga koprodukci­ja nastala s teatrom na Trešnjevci i peta suradnja s piscem Ladisla- vom Prežigalom. Igrao sam u dvije njegove poetske drame i mjuziklu, a u prosincu 2016. producirao sam kao predsjedni­k Kulturne udruge “GFUK” romantičnu komediju sa Zijadom Gračićem i Sanjom Marin.

Glumački festival u Krapini

Osim zagorskim podrijetlo­m, vezani smo pokretanje­m i angažmanom oko Glumačkog festivala u Krapini koji već 11. godinu uspješno uveseljava publiku sjeverozap­ada. Ove godine imamo pet predstava u Krapini te 25 gostovanja diljem Zagorja u travnju. Prežigala iznimno poštujem kao pjesnika, borca za hrvatsku kulturu i boljitak malog čovjeka – ističe Končić i dodaje kako žele da ovu predstavu pogledaju stanovnici što više mjesta i gradova kako bi kroz humor iznova spoznali sve društveno-ekonomske anomalije koje možemo jedino mi sami promijenit­i.

Želimo da kroz predstavu što više ljudi spozna anomalije društva, kaže Končić

 ?? ARHIVA VL ?? U predstavi igraju glumice Mia Krajcar i Marija Kolb
ARHIVA VL U predstavi igraju glumice Mia Krajcar i Marija Kolb

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia