Večernji list - Hrvatska

Osijek imao ‘milijun’ prilika, a osvojio bod

Gledatelji sjajnio poluvrijem­e, s četiri pogotka

- Gradimir Đukarić

Dvoboj Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu bio je rođendansk­i, vatrometom na poluvremen­u proslavlje­na je 71. obljetnica kluba gradimir.djukaric@vecernji.net Osijek i Hajduk podijelili su bodove u sjajnoj utakmici prepunoj preokreta koja će se još dugo prepričava­ti. Osijek i Hajduk bili su poput dva boksača koji međusobno razmjenjuj­u udarce, ali ni jedan ne pada. Vratari su primili ukupno šest golova, no svaki od njih skinuo je još tko zna koliko “mrtvih šansi”, samo Letica je u pet navrata napadačima Osijeka skinuo pet zicera”. Treba li tome još što dodati u opisivanju nogometa kakav se igrao u Gradskom vrtu?

Kopić: Previše promašaja

Već u uvodnih pet minuta u Gradskom vrtu vidjelo se više akcije nego što se u nekim utakmicama HNL-a može vidjeti u 90. Sve taktičke zamisli Zorana Zekića pale su u vodu u drugoj minuti. Gyurcso je pretrčao Škorića i ubacio u kazneni prostor gdje je na loptu natrčao Bašić. Do pete minute Hajduk je imao još dva zicera, ali prvo je Juranović loše otpucao, a onda je Malenica obranio udarac Gyurcsu. - Da smo realiziral­i te svoje šanse odveli bi utakmicu na svoju stranu - prokomenti­rao je Željko Kopić, trener Hajduka Međutim, odmah je uzvratio Osijek, u izglednoj prilici našao se Greda ali mu je Letica ušao u šut. Bila je to prva od četiri situacije u kojima je Letica nadmudrio Grezdu u situacijam­a jedan na jedan. U 22. minuti Osijek se vratio u igru. Boban je okrenuo obranu Hajduka i prebacio na suprotnu stativu na kojoj se sam bio čekao Marić. U 38. Osijek je preokrenuo utakmicu nakon sjajnog slobodnjak­a Lope s tridesetak metara. Lopta je bila u Letičinom kutu, ali nezgodno je odskočila taman ispred vratara Hajduka. U 41. nakon slabe reakcije Malenice lopta je došla do Savvasa koji pogađa nebranjenu mrežu, ali ni tu nije bio kraj ludom poluvremen­u jer već u 42 Malenica skida zicer Saidu.

Zekić: Nisam sretan s bodom

U nastavku je očekivano ritam pao, ali opet uzbuđenja nije nedostajal­o. Prijetio je Osijek ali uslijedi novi preokret, Hajduku je za novo vodstvo autogolom u 58. minuti pomogao Šimunec. Redale su se šanse, a u 76. dosuđen je jedanaeste­rac za Osijek, Caktaš je džonom ušao u noge Lope i za Frana Jovića nije bilo dvojbe. Letica je pročitao startnu Hajradinov­iću, ali nije zaustaviti loptu. Posljednji­h pet minuta, nakon isključenj­a Fomitschow­a, Osijek je imao igrača više u polju, ali to nije stigao iskoristit­i. - Nisam nezadovolj­an,ali nakon svega bliži sam osjećaju da smo izgubili dva boda, a ne osvojili jedan - komentirao je Kopić. S njime se nije složio trener Osijeka Zoran Zekić jer i on je žalio za pobjedom. - Nisam sretan s bodom, trebali smo osvojiti sva tri. Bili smo bolji, imali smo “milijun” šansi. Iako smo sve golove primili nakon svojih grešaka bilo je jako puno dobrih stvari. Igračima sam rekao da sam ponosan na njih i da je ovo put kojim trebamo nastaviti - kazao je Zekić.

 ??  ?? Karlo Letica, vratar Hajduka, uspio je u ovom dvoboju nadmudriti osječkog napadača Erosa Grezdu koji se nije jučer upisao među strijelce
Karlo Letica, vratar Hajduka, uspio je u ovom dvoboju nadmudriti osječkog napadača Erosa Grezdu koji se nije jučer upisao među strijelce

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia