Večernji list - Hrvatska

Nije se lako Olmu u HNL-u izboriti za španjolski dres

Dani unatoč tome što nije pozvan opet bio najbolji modri

- Robert Junaci

Borit ću se i dalje i raditi na sebi da bih dobio poziv za reprezenta­ciju Španjolske – kazao je nakon još jedne sjajne partije Dani Olmo robert.junaci@vecernji.net Dani Carvajal, desni bek madridskog Reala, prošao je školu tog giganta, ali svoju je sreću nakon ‘školovanja’ odlučio potražiti daleko od Madrida. S 20 je godina iz mlade momčadi Reala otišao u Bayer Leverkusen koji je za njega platio pet milijuna eura. I onda ga je Real odlučio vratiti samo godinu dana kasnije za 6,5 milijuna eura. Kao Carvajal, tako je i Dani Olmo odlučio napustiti Barcelonu, školovanje u njezinoj glasovitoj La Masiji i doći u Dinamo s nadom da će se ovdje igranjem u seniorskom pogonu nametnuti i možda jednog dana vratiti u svoju Barcu.

Barca ga željela vratiti

Istina je da ga je Barcelona jako brzo željela vratiti kad se dečko pojavio u prvoj momčadi Dinama, ali su u Maksimiru odbili takvu ideju jer nije bila ni približno izdašna da bi zadovoljil­a apetite čelnika plavih. U međuvremen­u su se javljali i drugi klubovi, navodno ga prati Arsenal, ali ni njihove ponude nisu dovoljno dobre da bi mladi Španjolac otišao iz Dinama u kojem je postao ponajbolji igrač. Da, Soudani je još uvijek najveća zvijezda, Gavranović je pojačanje, ali Dani Olmo u zadnje vrijeme najbolji je plavi igrač. Nije to slučajno, dečko izuzetno dobro radi. Kad ga treneri nisu vidjeli u svojim vizijama, on nije posustajao, pravi je profesiona­lac. Uz to je sjajno odgojen, pristojan dečko koji je naučio engleski i hrvatski.

Radi razliku

Olmo je igrač koji stvara razliku na terenu. Istina je da ima i pomoć suigrača koji mu otvaraju prostor, koji ga dovode u poziciju jedan na jednoga, u zonu udarca. No ni sve te sjajne partije u posljednje vrijeme nisu Olma dovele do toga da dobije poziv za U21 reprezenta­ciju Španjolske, iako je bio kapetan U17 vrste. – Ah, ništa, vjerojatno nije još dovoljno dobro ovako kako sada igram, morat ću i dalje mnogo raditi, trenirati da bih bio još bolji i da dobijem poziv. Zna se da jako želim igrati za Španjolsku. Hrvatska? Nisam još dobio putovnicu, a tko zna što budućnost nosi – mirno je govorio Olmo. To što nije dobio poziv nije ga oneraspolo­žilo, bar po viđenom na terenu. – Olmo je jako talentiran igrač, a uz to sjajno trenira i radi. Sanja dres svoje reprezenta­cije, ali ne treba biti nestrpljiv, ima on potencijal­a za još bolje igre, još može napredovat­i i što više nama bude pomagao, to će biti bliže i reprezenta­ciji – kazao je Jurčević o svojem mladom igraču. – Teško je igračima koji su izvan španjolske ući u reprezenta­ciju U21 jer u njoj su uglavnom igrači iz četiri, pet najjačih klubova. Olmo mora pokazati veliku kvalitetu da bi dobio poziv – pokušao je objasniti novi trener Rudeša Jose Manuel Aira. Možda je za Dinamo i dobro da Olmo nije pozvan, nastavit će ovdje raditi s Jurčevićem, a poziv u reprezenta­ciju samo bi mu podignuo ugled na svjetskom tržištu i prije bismo ostali bez privilegij­a da ga gledamo u našoj ligi.

Carvajal mu može biti uzor – otišao je iz Reala u Bayer, ali su ga Madriđani brzo vratili

 ??  ?? Dani Olmo nije dobio poziv Španjolske, ali to ga nije spriječilo da bude najbolji protiv Rudeša
Dani Olmo nije dobio poziv Španjolske, ali to ga nije spriječilo da bude najbolji protiv Rudeša

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia