Večernji list - Hrvatska

Gattuso izbacio Kalinića iz momčadi

Dejan Lovren ozlijedio je gležanj i neće putovati s reprezenta­cijom u SAD

- Zeljko.jankovic@vecernji.net

Ako ne vidim želju i zalaganje na treningu, neću te pozvati na utakmicu – otkrio je razloge svoje odluke Gattuso Željko Janković Trener Milana Gennaro Gattuso otkrio je zbog čega je iz momčadi izbacio hrvatskog napadača Nikolu Kalinića: – Trebamo igrače koji su na 100 posto svojih mogućnosti. Potrebna nam je fizička i psihička snaga, ne smijemo razmišljat­i o potencijal­u, nego o trenutačno­m stanju. Kalinić je u Milan stigao prošlog ljeta iz Fiorentine na posudbu, a rossoneri su ovog ljeta dužni otkupiti njegov ugovor za 20 milijuna eura. U 30 nastupa ove sezone hrvatski napadač zabio je četiri gola uz šest asistencij­a.

Problemi sa stoperima

Dejan Lovren zbog ozljede gležnja nije konkurirao za momčad Liverpoola koja je u 31. kolu engleskog prvenstva s 5:0 pregazila Watford. Stanje s našim stoperima sigurno ne veseli izbornika Zlatka Dalića uoči puta na turneju u Sjedinjene Američke Države u ponedjelja­k. Prve informacij­e sugeriraju da Lovren neće biti spreman za američku turneju. Iako, treba vidjeti kako će se razvijati njegova situacija s obzirom na dugotrajnu stanku. Ako uzmemo u obzir da kontinuite­t forme tek treba uloviti Matej Mitrović i Tin Jedvaj, stanje sa stoperima nije baš sjajno, najblaže rečeno. Jedino je Domagoj Vida u optimalnom stanju. Ali, kao jedna od opcija svakako se nudi Ivan Runje (27), mladić koji je proglašen najboljim stoperom poljske lige i uvršten u idealnu momčad tamošnjeg prvenstva. Dečko igra u životnoj formi, a usput rečeno, s Jagielloni­jom je na vrhu poljskog prvenstva, ispred Legije i Lecha. Lovrenova ozljeda jučer je tako ostala u sjeni još jedne briljantne izvedbe njegova suigrača Mohameda Salaha. Egipatska senzacija u demoliranj­u Watforda sudjeloval­a je s četiri pogotka i asistencij­om! Egipćanin je zabio 36 pogodaka u svim natjecanji­ma, 28 u prvenstvu. Samo je jedan afrički nogometaš više zabio u jednoj sezoni. Bio je to, naravno, Didier Drogba u sezoni 2009./2010. kada je zabio 29 pogodaka. Također, zgodno zvuči podatak da je Salah četiri pogotka zabio iz četiri udarca. Zadnji kojemu je to uspjelo bio je Andrej Aršavin 2009. godine, također na Anfieldu. A zadnji Liverpoolo­v igrač koji je zabio četiri pogotka na jednoj utakmici bio je Luis Suarez, u prosincu 2013. godine. Uz ovakvog Salaha, Barcelonin­a Urugvajca sada su ionako zaboravili na Anfieldu.

Perišić zabio

– Hvala svima, suigrači su zaslužni za moj učinak – skromno će ustvrditi Salah. Manchester United i Tottenham prvi su polufinali­sti FA kupa. United je svladao Brighton (2:0), dok su Spursi bili bolji od Swansea s 3:0. A talijanska La Gazzetta dello Sport donosi informacij­u da je Nikola Kalinić maknut iz momčadi Milana. Trener Gennaro Gattuso našeg je napadača za današnju utakmicu odlučio poslati na tribine. Protiv Chieva neće konkurirat­i za momčad zbog nedovoljno­g zalaganja na treninzima, tvrdi ovaj talijanski medij. Sjajan pogodak postigao je Alen Halilović u 1:1 remiju Las Palmasa kod Deportiva. Svoj prvi pogodak u 2018. godini zabio je Ivan Perišić u 5:0 pobjedi Intera protiv Sampdorije u Genovi. Zanimljivo, sljedeća četiri zabio je sjajno Mauro Icardi i sada s 21 golom drugi je strijelac lige. Vodeći je Ciro Immobile, igrač rimskog Lazija.

 ??  ?? Prvi pogodak Perišića nakon 3. prosinca 2017. godine
Prvi pogodak Perišića nakon 3. prosinca 2017. godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia