Večernji list - Hrvatska

To je utakmica koju su dobili navijači koje mi nemamo

Pomoćnik Orešković pogođen je upaljačem, Zdovc to nije vidio

- Drazen.brajdic@vecernji.net

Moraš dobiti dvije utakmice (igra se na dvije pobjede), jedino je loše iz ovog poraza što će Budućnost psihološki narasti uoči dolaska u Zagreb Dražen Brajdić Poraz u posljednji trenutak! To se dogodilo Cedeviti u prvoj utakmici polufinala doigravanj­a za prvaka ABA lige protiv Budućnosti (83:84). Premda su samo 53 sekunde prije kraja imali “plus 4” cedevitaši su izgubili jer nisu znali igrati šahovsku (penal) završnicu.

Teško je ovako izgubiti

A to je nešto što je njihovu treneru Juri Zdovcu naveliko remetilo san u noći nakon propuštene velike prilike. – Za mene je svaki poraz bolan, u doigravanj­u možeš prvu izgubiti i s 30 razlike i, ako iduće dvije dobiješ s po jednim košem, ti si taj koji ide dalje. Ovako su pak dobili ono što smo mi trebali dobiti pa su sada oni psihološki narasli – opservirao je Zdovc poraz kojeg će se on i njegovi igrači, ako ne prođu u finale, dugo sjećati. Zbog svega toga Jure uopće nije gledao snimku susreta. – Igrali smo dobro veći dio utakmice, a nismo pobijedili pa zašto onda da to gledam odmah pa da se još jednom iznerviram. Što je i gdje otišlo ukrivo? – Odigrali smo dobru utakmicu u teškim uvjetima i po kriteriju suđenja, ali i po ugođaju i mi to nismo kapitalizi­rali. Uoči ovog ogleda Zdovc je kazao da će presuditi obrana. I doista, nedostajal­a je jedna dobra obrana, recimo ona 45 sekundi prije kraja kada je Gordić zabio brzu tricu preko Krušlina. – Zna se nekada dogoditi, kada vam u napadu ide dobro, da obrana automatski popusti. A ja sam inzistirao na obrani tijekom cijele utakmice jer je bilo trenutaka kada smo mogli otići i na veću razliku. Što kaže Zdovčevo bogato igračko i trenersko iskustvo, potone li momčad koja izgubi dobivenu utakmicu ili...? – Na prvu bih rekao da ćemo teško dvaput doći u ovakvu priliku. No, i da smo ovu dobili, mi bismo morali dobiti barem još jednu od moguće tri, a znamo da nemamo ovakav domaćinski teren kakav ima Budućnost.

Teže je igrati u velikoj galami

Bio je Jure već trener jedne momčadi bez domaće utvrde. – Bio je to ruski Spartak. Došlo bi malo više ljudi nego u Zagrebu, no to je isto bilo kazališno navijanje. Kada pak imaš glasne i angažirane navijače kakvi se mogu vidjeti u Grčkoj ili kakve imaju Partizan ili Zvezda, onda oni kod tebe potaknu osjećaj odgovornos­ti. Jer, oni su agresivni i, ako odigraš loše, odnosno neodgovorn­o, ti se poslije ne usudiš otići do trgovine. Jedno je kada igrači imaju takav pritisak, a drugo kada cijelu godinu slušaju samo trenera, a već i ja sam sebi idem na živce. Osim toga, takvi vas navijači i poguraju kada je teško, kada ste umorni, ali oni vrše pritisak i na suce. Zapravo, oni ti daju ekstra energiju. Ti i takvi igračima Budućnosti umalo su napravili medvjeđu uslugu. Netko iz njihove navijačke skupine Varvari upaljačem je pogodio pomoćnog Cedevitina trenera Dražena Oreškovića koji je završio u svlačionic­i. – Nisam to vidio, morali smo bolje reagirati na to. Jednom sam pogođen novčićem i dobili smo utakmicu 20:0.

 ??  ?? Nije gledao snimku utakmice da se ne bi ponovo iznervirao Jure Zdovc
Nije gledao snimku utakmice da se ne bi ponovo iznervirao Jure Zdovc

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia