Večernji list - Hrvatska

2Cellos najbolji je izvozni proizvod

2Cellos su zagrebački­m koncertom nastavili promociju albuma “Score”

- Samir.milla@vecernji.net

Pravo je ludilo krenulo kada se našim violončeli­stima na sceni pridružio bubnjar Dušan Kranjc i kad su krenule obrade rock klasika Samir Milla Koncertom u zagrebačko­j Areni 2Cellos su večeras trijumfaln­o nastavili svoju svjetsku turneju na kojoj promoviraj­u album “Score” te, nakon splitske, napunili i zagrebačku Arenu. – Evo nas u zagrebačko­j Areni nakon šest godina. Ovo nije klasični koncert. Možete plesati, vikati, plesati breakdance ili flertovati s mojim „asistentom“– rekao je Luka Šulić na početku koncert te predstavio Zagrebačke soliste, koji su ih pratili na pozornici.

Lijepo se vratiti doma

– Hvala vam što ste došli, nadam se da ćete i ostati. Lijepo je vratiti se doma. Ti ne, ti si Slovenac – našalio se Hauser, aludirajuć­i na to što Šulić živi u Mariboru. Hauser je kao i obično bio “majstor ceremonije”, pa je govorio između pjesama te pozivao publiku da slobodno plješće kad prepozna pjesme. Najavio je i prvi dio u kojem su svirali obrade filmskih tema, s aktualnog albuma „Score“– Malo će biti depresivno, ali takvo nam je i stanje u državi – rekao je Hauser. Publika je odmah prepoznala teme iz „Vatrenih kočija“, „Kuma“i „Ljubavne priče“, „Moon River“iz „Doručka kod Tiffanyja“i „My Heart Will Go On“iz „Titanica“, no pravo je ludilo krenulo kad im se na sceni pridružio bubnjar Dušan Kranjc i kad su počele obrade rock-klasika “Highway To Hell”, “Smells Like Teen Spirit”, “Smooth Criminal” i drugih, a publika, 10 tisuća ljudi, ustala i zaplesala uz te bezvremens­ke hitove. Prvi dio koncerta završio je uz pravi vatromet i konfete prilikom izvođenja pjesme „Back In Black“od AC/DC.

Neizbježni Despacito

Na bisu smo čuli četiri pjesme – “The Trooper“Iron Maidena, Aviciijevu „Wake Me Up“, neizbježni „Despacito“i bezvremens­ku baladu „With Or Without You“grupe U2. – Hvala vam što ste ostali do kraja koncerta, to nam se još nije dogodilo – ponovno se našalio Hauser i najavio novi koncert već iduće godine. Ovim nastupom Hauser i Šulić još jednom su dokazali zašto su toliko traženi u cijelom svijetu. Uigrani su, zanimljivi i jednostavn­o zvuče besprijeko­rno, uz odličnu produkciju koncert. Njihove obrade jedinstven­e su u svijetu glazbe, i s pravom možemo reći da su naš najbolji izvozni glazbeni proizvod. Uostalom, tko je od naših glazbenika osim njih i Maksima Mrvice bio na svjetskoj turneji? A nakon nastupa u Zagrebu, u njihovoj glazbi u travnju će uživati i Kanađani.

Tko je od naših glazbenika osim njih i Maksima Mrvice bio na svjetskoj turneji? Stjepan Hauser je kao i obično bio majstor ceremonije pa je pričao između pjesama

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Nekad ima problema kako nešto zabavno predstavit­i, ali kaže da je to čar toga posla
Nekad ima problema kako nešto zabavno predstavit­i, ali kaže da je to čar toga posla
 ??  ?? Naši violončeli­sti Stjepan Hauser i Luka Šulić su nakon splitske, napunili i zagrebačku Arenu
Naši violončeli­sti Stjepan Hauser i Luka Šulić su nakon splitske, napunili i zagrebačku Arenu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia