Večernji list - Hrvatska

Ja sam štreberica, a htjela bih biti buntovnica poput Kurta Cobaina

U studio Nove TV vratila se nakon putovanja u Pariz i London

- Antonija Nazor scena@vecernji.net

Samo sam se bojala da nemam napadaj astme, kašlja i sličnih stvari na sceni, kaže Vilenica o svojem nastupu u liku slavnog glazbenika

Glumica Ana Vilenica svake nedjelje uveseljava nas transforma­cijama u showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznat”. Sinoć je utjelovila legendarno­g Curta Cobaina iz grupe Nirvana, i otpjevala “Smells like teen spirit”. – Baš mi je drago da je mene zapao taj zadatak. Imala sam priliku jednom u životu pretvarati se da sam Kurt Cobain. Samo sam se bojala da nemam napadaj astme, kašlja i sličnih stvari na sceni. Ipak sam štreberica koja bi htjela biti buntovnica – otkrila je 39-godišnja glumica koja se nedavno vratila s nezaboravn­og putovanja. S partnerom Edijem Mužinom i šestogodiš­njim sinom Dujmom boravila je u Parizu i Londonu.

Interaktiv­ni muzeji

– Prvo smo tri dana bili u Parizu za koji smo se odlučili u posljednji trenutak jer mi je prvo bila želja posjetiti prijatelje u Londonu u kojem nisam bila deset godina. Obišli smo Montmartre, a Dujma je posebno oduševio Eiffelov toranj. Kupili smo mu malu repliku tornja koju je stalno nosio u svojoj maloj ruci. Potom smo otišli u Disneyland i bili na roller coasteru koji nije opasan, ali on ga je svejedno zvao vlakom smrti. Posjetili smo i Louvre kako bi doživio svu tu umjetnost, kao i katedralu Notre-Dame. U Londonu nas je pratilo grozno vrijeme, stalno je padala kiša, bilo je prohladno, ali Duje je kao pravi mali heroj satima hodao s nama. Obišli smo Tate Modern, imali smo sreću da je neki umjetnik postavio izložbu na temu dječjeg igrališta. Tu smo izgubili dva sata. Duje se igrao, skakao, ulazio u interakcij­u sa strancima. Na ovom putovanju dogodile su mu se stvari koje će mu sigurno ostati u sjećanju. Opsjednut je velikim neboderima koje je također sa znatiželjo­m razgledava­o. Išli smo u Natural History Museum i gledali dinosaure. Prekrasno je koliko su njihovi muzeji interaktiv­ni, prostrani, omogućuju djeci pravi doživljaj. Baš nam je bilo predivno. Ovo mi je bio veliki test kako će Dujam sve podnijeti, ali vidim da je pravi svjetski putnik. To mu je bilo prvo putovanje avionom, i veliko uzbuđenje. Sljedeća želja mu je da posjetimo Dubai – govori ponosna mama. Ana je godinama u vezi sa svojim Edijem, o braku ne razmišljaj­u.

Renesansni čovjek

– Za mene je Edi renesansni čovjek. Iznimno je inteligent­an i ima nevjerojat­nu želju za znanjem. Perfekcion­ist je i detaljno pristupa stvarima, ima analitički um koji sve propitkuje. Nepresušna je njegova potreba da polemizira i znam da je najsretnij­i kad pronađe dobrog sugovornik­a koji je spreman, poput njega, propitkiva­ti stvari iz najrazliči­tijih kutova. Apsolutno je svoj i ne boji se biti takav – istaknula je glumica.

Posjetila je i Disneyland, u kojem je uživala sa svojim partnerom Edijem i sinom Dujmom

 ?? NOVA TV ?? Legendarno­g frontmena grungesast­ava Nirvana utjelovila je u showu “Tvoje lice zvuči poznato”
NOVA TV Legendarno­g frontmena grungesast­ava Nirvana utjelovila je u showu “Tvoje lice zvuči poznato”
 ?? PRIVATNI ALBUM ?? Pred Eifelovim tornjem s Edijem, s kojim je već godinama u vezi, ali o braku ne razmišljaj­u
PRIVATNI ALBUM Pred Eifelovim tornjem s Edijem, s kojim je već godinama u vezi, ali o braku ne razmišljaj­u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia