Večernji list - Hrvatska

Ne trčim za novcem, zato nisam htio u Englesku

Nikad nisam vidio da Barcelona toliko pati, kazao je reprezenta­tivac BiH

- Tomislav Dasović

Vidjelo se koliko su se mučili s našim presingom, ne pamtim lošiju Barcelonu, ističe najveća zvijezda Rome ove sezone tomislav.dasovic@vecernji.net Jedan je Bosanac bio je veći ‘Messi’ od samoga Messija! Čudesni, dugonogi, 193 cm visoki Edin Džeko (32) priuštio je Romi vrtoglavo putovanje u kremu europskog nogometa, nadvisivši neke od najvećih zvijezda svjetskoga nogometa. Zanimljivo, osim Talijana, Džekinom maestralno­šću najviše su zadivljeni – Englezi. Podgrijava­jući prošlozims­ku sagu o transferu u Chelsea, otočki novinari tražili su od Džeke objašnjenj­e: zašto je taj posao neslavno propao i koliko bi zaradio dolaskom u London? – Nije sve u novcu, no nije mi bilo lako ostati i odbiti veću plaću, ali sretan sam zbog odluke, vjerujem da je i klub zadovoljan – odgovorio je Džeko i dodao: – Sada ću igrati u polufinalu Lige prvaka! Ovo je bilo najbolje, ali mislim da slijedi još bolje od nas. Ovo dokazuje da možemo nadmašiti bilo koga jer Barcelona je tako snažna momčad. Postigli smo joj tri gola i mogli smo još. Nikada nisam vidio da se Barcelona tako muči. Konstantno smo radili pritisak, od prve minute. Pa samo njihov golman izbio je više od dvadeset lopti, a to nije njihova igra. Prvi gol dao nam je još više snage, kao i publici koja je bila sjajna – kazao je Džeko jučer u razgovoru za Večernji list.

Najbolje tek dolazi

Objasnio i pobjedničk­u formulu kojom je razbucao obranu Barcelone. – Bilo mi je lakše igrati jer su Schick (22-godišnji češki reprezenta­tivac, nap.a.) i Nainggolan bili bliže meni. Bio je ovo prvi put da smo igrali samo s trojicom u obrani i izgledalo je sjajno. Sretan sam s ovim sustavom igre. Svi smo vjerovali da ovo možemo ostvariti. Čak iako nam nitko nije dao ni pet posto šansi – kazao je Džeko koji je na urnebesno slavlje u Rominoj

 ??  ?? Topnik nad topnicima Džeko je bio najbolji strijelac njemačke Bundeslige (2010.) i talijansko­g prvenstva (2017.)
Topnik nad topnicima Džeko je bio najbolji strijelac njemačke Bundeslige (2010.) i talijansko­g prvenstva (2017.)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia