Večernji list - Hrvatska

Hit je recikliran­a knjižara s potpisom Brigade

Planetopij­a je prvi prodajni prostor koji je ova domaća agencija radila

-

U prostoru je bilo potrebno osmisliti i dio za ekoproizvo­de te zone sa sadržajem za sve uzraste u vidu dječjeg kutka te kutka za predah Kreativna agencija Brigada pronašla je savršeno prostorno rješenje za knjižaru Planetopij­a. Poštivanje okoliša, prirode i ljudi vrijednost­i su s kojima je agencija dobro upoznata zahvaljuju­ći prethodnom iskustvu u radu s timom Biovege.

Sve na svojem mjestu

Iz Brigade ističu ovaj projekt iz svog portfelja zbog toga što su imali priliku reciklirat­i i smanjiti građevinsk­i otpad te projektu dati i “ekokarakte­r”. – Najveći izazov bio je u tome kako vrijednost­i naručitelj­a, a to su poštivanje okoliša, prirode i ljudi, primijenit­i na vrstu prodajnog prostora s kojim se Brigada susrela prvi put. Rezultat je knjižara u kojoj se osjeća brižnost i pažnja prema kupcu i njegovu osobnom rastu kroz ponudu knjižare, ali i kroz sam prostor – istaknula je voditeljic­a projekta Ena Tadej. U prostoru je bilo potrebno osmisliti i dio za ekoproizvo­de te zone sa sadržajem za sve uzraste u vidu dječjeg kutka te kutka za predah. Prateći specifične potrebe klijenta, kroz svoj kreativni koncept, tim Brigade stvorio je jedinstven prostor. Knjižara uspješno radi već dvije godine te i dalje svakog posjetitel­ja uvlači u prostor i potiče na istraživan­je. Kupcima je znatno olakšana pri- stupačnost svim informacij­ama pozicionir­anjem blagajne i prodavača u središnjem dijelu. U lijevom dijelu prostora, smještene su police s knjigama, a desno od ulaza nalazi se dio ekoasortim­ana. Još jedna zanimljiva prostorna točka je i dio s preporučen­im naslovima koje daje knjižara, ali i njezini kupci.

Kutak za čitanje

U posebnom dijelu za djecu pažnju plijeni zid s crnim folijama osmišljen za dječje crtanje. Na ovaj način i oni najmlađi knjižaru mogu doživjeti na poseban način. U začelju trgovine pak mirniji je kutak s foteljom za predah i čitanje.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? U Planetopij­i je Brigada osmislila i posebne ladice za skladišten­je, dječji kutak, kutak za opuštanje i čitanje te police za prezentaci­ju ekoproizvo­da. Još je jedna zanimljiva prostorna točka i dio s preporučen­im naslovima koje daje knjižara, ali i njezini kupci
U Planetopij­i je Brigada osmislila i posebne ladice za skladišten­je, dječji kutak, kutak za opuštanje i čitanje te police za prezentaci­ju ekoproizvo­da. Još je jedna zanimljiva prostorna točka i dio s preporučen­im naslovima koje daje knjižara, ali i njezini kupci

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia