Večernji list - Hrvatska

Tratinčica do 2020. u novom ruhu

Grad je projekt uređenja prijavio za fondove EU i dobio odobrenje tako da će od oko 9 milijuna kuna vrijednih radova EU pokriti 7,3 milijuna kuna, a ostatak Grad

- BJELOVAR ivona.cuk@vecernji.net Ivona Ćuk

Dogradit će se i opremiti dvije sobe dnevnog boravka, izgradit će se višenamjen­ska dvorana, spremište, sanitarni čvorovi... Grubišnopo­ljski Dječji vrtić “Tratinčica” čeka velik projekt obnove nakon koje se očekuje povećanje broja upisane djece, a sve zahvaljuju­ći još jednom odobrenom europskom projektu rekonstruk­cije i dogradnje. Naime, u sklopu mjere 7.4.1 Programa ruralnog razvoja RH Grubišnom Polju odobren je spomenuti projekt vrijedan gotovo devet milijuna kuna pri čemu će najveći dio, točnije 7,323 .700, doći iz fonda EU. Ostatak iznosa financirat će sam Grad te će to postati drugi veliki europski projekt Grubišnog Polja nakon pročišćiva­ča otpadnih voda.

Upis i djece s teškoćama

– Prije svega mi je drago što je naš projekt visokopozi­cioniran, među prvih desetak u Hrvatskoj, jer to je dokaz da je projekt izvrsno pripremlje­n i razrađen. To je još jedan u nizu projekata na koje sam ponosan jer, uz dio gradskoga, povlačimo znatne iznose europskog novca. Najvažnija je ipak činjenica da će adaptacija i dogradnja poboljšati uvjete rada u vrtiću. Nedavno je u vrtić uveden i rad logopeda pa će se kvaliteta uvjeta rada podignuti na višu razinu – najavljuje gradonačel­nik Zlatko Mađeruh.

Nakon radova očekuje se da će se u redoviti program vrtića upisati 25 djece više ZLATKO MAĐERUH

Ovaj skupocjeni i prijeko potrebni projekt u dječjem će vrtiću osigurati dogradnju i opremanje dvije sobe dnevnog boravka, višenamjen­sku dvoranu, spremište, sobe za osoblje, servis za obradu rublja, radionicu za domara, sanitarne čvorove, prilazni kolni put te proširen hodnik prema dvjema odgojnim skupinama. Kao najvažniju stavku ovog projekta, naglašavaj­u u Gradu, jest očekivanje da će se uz povećani standard dječjeg vrtića u redoviti program predškolsk­og odgoja povećati upis za čak 25 djece. Osim njih, očekuje se i upis dodatnih petero djece s poteškoćam­a u razvoju, desetero djece pripadnika romske nacionalne manjine u redovni program te po petnaester­o djece u programe sportskih igraonica, kao i onih na engleskom jeziku, koje će biti formirane izvan redovitog programa.

Povećanje standarda

Ujedno je to i najava novih radnih mjesta te, u skladu s očekivanim brojem upisane djece, bit će potrebna dva nova odgojitelj­a na neodređeno vrijeme, jedan voditelj sportske radionice, jedan engleske radionice, i to za 250 sati tijekom pedagoške godine. Također će se za rad u vrtiću tražiti više medicinske sestre koje će raditi dva sata tjedno po odgojnoj skupini, kao i stručni suradnik koji će raditi na pola radnog vremena. Projekt uređenja trebao bi biti dovršen do siječnja 2020. – Radovi će naš vrtić staviti u granice standarda koji je i obvezan za vrtić naše veličine. Sportska dvorana riješit će nam mnoge muke, posebno zimi – kazala je ravnatelji­ca vrtića Biljana Karakaš.

Otvorit će se i nova radna mjesta za odgojitelj­e, medicinske sestre... Nedavno je u vrtić uveden i rad logopeda pa će se kvaliteta uvjeta rada nakon uređenja podignuti na višu razinu gradonačel­nik

 ??  ?? Radovi će naš vrtić staviti u granice standarda koji je obvezan za vrtić naše ravnatelji­ce – kaže ravnatelji­ca
Radovi će naš vrtić staviti u granice standarda koji je obvezan za vrtić naše ravnatelji­ce – kaže ravnatelji­ca
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia