Večernji list - Hrvatska

Zbogom, Hrvatska, vrijeme je za udaju

U Mađarskoj su mi ponudili odlične uvjete, bliže mi je i Zagreb, a želim magistrira­ti

- Damir.mrvec@vecernji.net

Znam, rekla sam jednom prilikom da ću biti na raspolagan­ju reprezenta­ciji, ali udajem se u vrijeme kad igramo kvalifikac­ije za EP. Damir Mrvec Andrea Penezić odigrala je posljednju domaću utakmicu za rukometaši­ce Vardara, barem što se tiče Lige prvakinja. I ne samo ona. Na kraju sezone iz kluba odlaze sve najbolje igračice – Lekić, Cvijić, Kuznjecova, Lacrabere, Radičević, Lazović, Hmirova, Leynaud, Suslina... I zato je taj posljednji susret protiv danskog Midtjyllan­da (32:25) bio ispunjen emocijama. Igračice su na kraju susreta dobile cvijeće, a bilo je i suza, posebice kod Jovanke Radičević.

Po naslov za navijače

– Koliko smo loše odigrale prvu utakmicu u Danskoj, toliko smo dobro odigrale ovu uzvratnu. Dankinje u drugom poluvremen­u nisu postigle pogodak 15 minuta. Nadam se da ćemo ove sezone na završnom turniru Lige prvakinja otići korak dalje i konačno osvojiti trofej. Lani smo izgubile u finalu nakon produžetak­a od Györa. Ne samo da mi djevojke želimo osvojiti Ligu prvakinja nakon četiri godina zajedničko­g igranja već su to zaslužili i ovi divni navijači – rekla je Andrea Penezić, sjajna hrvatska rukometaši­ca. Žao vam je što odlazite iz Makedonije? – Naravno. Makedonci jako vole rukomet i to je sport broj jedan u ovoj zemlji. Nigdje se nisam ovako dobro osjećala kada sam igrala kao u Skoplju koji je doista grad rukometa. Što će mi najviše nedostajat­i? Pa sve. Zaista. Od ljudi, atmosfere, hrane, druženja. Baš sve. Ali život mora ići dalje – istaknula je Andrea. A njen život sljedeće godine nastavlja se u mađarskom Siofoku gdje će je dočekati još jedna hrvatska igračica – Katarina Ježić. – Siofok sam izabrala iz nekoliko razloga. Prvo, ponudili su jako dobar ugovor. Drugo, blizu mi je Zagreb, a čeka me i magisterij na Ekonomskom fakultetu. Igrat ću jaku mađarsku ligu što s Vardarom nije bio slučaj jer je makedonska liga izuzetno slaba. U redu, nakon dosta godina neću igrati u LP-u, ali ću igrati u Kupu EHF-a. Siofok će sigurno sljedeće sezone krenuti u borbu za naslov prvakinja, slaže se odlična ekipa, dobili su novu dvoranu i tamo ću imati vrhunske uvjete – veli Andrea.

Smjena je generacija

Reprezenta­cija Hrvatske u lipnju igra dvije ključne utakmice sa Švicarskom i Ukrajinom za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u prosincu održati u Francuskoj. Trebaju nam dvije pobjede, a sve bi bilo lakše s Andreom. – Već sam se jednom oprostila od reprezenta­cije. Nema smisla vraćati se, došlo je do smjene generacije. Jednostavn­o se više ne vidim među tim mlađim igračicama. Uostalom, imam problema sa zglobom, želim u miru do kraja odigrati sezonu. Znam, rekla sam jednom prilikom da ću biti na raspolagan­ju, ali udajem se u vrijeme kad se igraju kvalifikac­ije za EP. Vrijeme je da se pobrinem i za svoj privatni život – zaključila je 33-godišnja Penezić.

Žao mi je što odlazim iz Makedonije, ovdje je rukomet sport broj jedan – veli Andrea

 ??  ?? Andrea Penezić odigrala je i svoju zadnju utakmicu za Hrvatsku postigla je Andrea ove sezone u Ligi prvakinja. U sezoni 2014./15. sa 102 pogotka bila je najbolja strijelkin­ja Lige prvakinja
Andrea Penezić odigrala je i svoju zadnju utakmicu za Hrvatsku postigla je Andrea ove sezone u Ligi prvakinja. U sezoni 2014./15. sa 102 pogotka bila je najbolja strijelkin­ja Lige prvakinja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia