Večernji list - Hrvatska

Jurčević: Poraz od Osijeka? Ne sjećam se

Zdravko Mamić i Mirko Barišić ne idu na derbi, ostali iz uprave plavih idu

- Robert.junaci@vecernji.net

Jurčević nije morao imati nesanicu da bi složio momčad, Olma zacijelo neće biti, a nekakvih drugih velikih upitnika ni nema Robert Junaci Uvijek je bilo prepucavan­ja, pa i ružnih nekulturni­h riječi s obje strane. No, znali su se Dinamo i Hajduk ponašati i gospodski, vodstva klubova družila su se na zajednički­m ručkovima prije utakmice, razgovaral­i o nogometu. Nažalost, danas se opet gledaju preko ‘nišana’, nema nikakvih druženja ni bliskih susreta osim u loži stadiona.

Više službenika od igrača

Na Poljudu neće biti Zdravka Mamića, on je ionako bio “kažnjen” zabranom dolaska, a tamo više ne odlazi ni predsjedni­k Mirko Barišić koji zajedno sa suprugom Božicom ide gotovo na sve utakmice, pripreme... ali više na derbi u Split ne želi. Razlog je – neprekidne uvrede. No, bit će Dinamo zastupljen brojnom delegacijo­m, ide novi predsjedni­k Uprave Igor Kodžoman, potpredsje­dnik kluba Tomislav Svetina, članovi Uprave Amra Peternel, Krešimir Antolić, možda i Vlatka Peras, a to nije sve, bit će plavih službenika možda i više negoli će igrača imati na raspolagan­ju trener Dinama Nikola Jurčević koji je momčad odveo u Podstranu jučer poslije treninga i ručka. Tamo će danas malo prošetati, a onda i istrčati u pakao Poljuda. S hipotekom poraza od Osijeka s kojim su spali na samo pet bodova prednosti u odnosu na Hajduk. Doduše, Jurčević kaže da su tu “hipoteku” otplatili. – Ma zaboravili smo tu utakmicu s Osijekom, imali smo dva dana za odmor, za oporavak nekih igrača koji su dobili udarce (Benković, Doumbia, Gavranović). Mislim da smo potpuno spremni na sve što nas čeka u Splitu, za veliku utakmicu koja će se odigrati u pravom, za nas vjerojatno i vrućem nogometnom ambijentu. Idemo s puno vjere i optimizma u svoje mogućnosti. Za to nam pravo daje i stanje na ljestvici, imamo pet bodova prednosti. Tu prednost želimo u najmanju ruku zadržati, a ako bude moguće, i povećati – kaže Jurčević koji vjerojatno neće moći računati na Danija Olma. Dakle, plavima bi i bod bio dobar. – Bilo bi negativno igrati na bod, mi ćemo tražiti našu igru i pobjedu. No, kažem, minimalni cilj nam je ostati na pet bodova prednosti. Svjesni smo kako smo prije par mjeseci imali veliku bodovnu prednost koja se dijelom istopila, ali šest kola prije kraja prvenstva i dalje imamo dobru startnu poziciju. I s te strane smo optimisti, pa očekujemo naslov prvaka.

Neće se moji prepasti Poljuda

Poljud je rasprodan, atmosfera će biti užarena, valjda se neki od plavih igrača neće uplašiti. – Ma ne, ni slučajno. Najbitnije je da budemo mirni, igramo svoju igru i kontrolira­mo posjed lopte. Trebamo biti hrabri, nikako impresioni­rani cjelokupni­m ambijentom. To je utakmica koja nas treba sve veseliti, pun Poljud igračima mora biti samo dodatni motiv – zaključio je Jurčević.

 ??  ?? Soudani i Savvas ponovno bi u velikom derbiju, ovaj put na Poljudu, mogli voditi veliku borbu
Soudani i Savvas ponovno bi u velikom derbiju, ovaj put na Poljudu, mogli voditi veliku borbu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia