Večernji list - Hrvatska

Kad je Babo vruć, ma spasa vam nema

Ponosniji sam na svoju obranu nego na ovih 30 koševa i sedam trica, jer svi su prije ove sezone mislili da ja ne mogu igrati obranu, kazao je Bojan

- Dražen Brajdić ZAGREB

Jednakim sjajem na NBA parketima zablistali su Večernjako­vi dvojni laureati u izboru za košarkaša godine – Šarić i Bogdanović Kada Babo namjesti ruku i ima dovoljno otvorenih šuteva, jao si ga svakom suparniku, pa je tako bilo i s NBA doprvacima Cleveland Cavaliersi­ma (92:90). Uz najbolju partiju sezone Bojana Bogdanović­a (30 koševa, trice 7 od 9), košarkaši Indiana Pacersa pobijedili su Cleveland Cavalierse u trećoj utakmici prvog kruga doigravanj­a i sada u seriji na četiri pobjede vode 2-1. Osim što su s njome ponovo izborili prednost domaćeg terena, o vrijednost­i ove pobjede Pacersa govori i činjenica da su Cavsi 40 puta zaredom ove sezone pobjeđival­i kada bi vodili nakon prve tri četvrtine. No, ne i ovaj put. A dodatna injekcija samopouzda­nja “žutima” bit će i to što su se vratili nakon “minus 17” s koliko se otišlo na veliki odmor. Bogdanović je u dresu Pacersa tijekom sezone dvaput zabio 29, a triput je zabio šest trica, no sve to je Bogey (tako ga zovu suigrači) ovaj put nadmašio. Jer, ovo je ipak bila utakmica doigravanj­a i još k tome protiv momčadi koju predvodi najbolji košarkaš današnjice LeBron James. Hrvatski košarkaš tako je kompenzira­o lošu šutersku noć najboljeg igrača Pacersa Victora Oladipa koji je trice šutirao 1-8 izgubivši loptu čak pet puta. Premda je bio najbolji strijelac susreta, Bogdanović je kazao da je ponosniji na svoj učinak u obrani:

Čuvao LeBrona i igrao napad

– Prije ove sezone svi su mislili da ja ne mogu igrati obranu. Ne želim reći da igram vrhunsku obranu, no radim teško da otežam svakom igraču kojeg čuvam – pojasnio je Bogdanović. Čuvati najboljeg igrača današnjice LeBrona Jamesa i istovremen­o briljirati u napadu može samo tjelesno jako dobro pripremlje­ni igrač. – Trenirali smo dosta prije i tijekom sezone da bismo imali energije sada, u doigravanj­u. Mentalitet ove momčadi jest da moramo igrati jako na obje strane igrališta. Čini se da je dolaskom u Indianu dobio ponešto drugačiju rolu od onih kakve je imao u Brooklyn Netsima i Washington Wizardsima. – Ja sam cijelu svoju karijeru skorer, no ovdje sam malo promijenio tu rolu. Kada sam pak vidio da mi u drugom poluvremen­u šutevi ulaze to mi je dalo i ekstra energiju da budem agresivnij­i u obrani – dodaje Mostarac koji nije zadovoljan svojim učinkom u prve dvije utakmice. Uostalom, šutirao je iz igre 8-23, a s trice 2-9 ubacujući prosječno 11,5 koševa. – Prve dvije utakmice odigrao sam ispod svoje razine, a ovu sam započeo s dva brza prekršaja pa sam pomislio “eto mi još jedne loše utakmice”, no onda sam u drugom poluvremen­u počeo pogađati. U prve dvije utakmice protiv Cavsa šut me nije služio, no znao sam da moram vjerovati u svoj šut i da će biti prostora za njega jer suparnici udvajaju Oladipa. “Ukrotili” su Pacersi i LeBrona kojeg su s onih 46 koševa u drugoj utakmici sveli na 28 u trećoj, a zato je zaslužan i Bojan: – Kada čuvam LeBrona, pokušavam mu ući u koljena, trudim se da dobije loptu što dalje od koša. Protiv takvih igrača morate biti maksimalno agresivni i truditi se da nemaju dobar postotak ubačaja. Trudimo se da LeBron uzima teške šuteve i da svaki koš mora teško zaraditi – kazao je Bogdanović kojem su i navijači Pacersa sasvim zasluženo iskazali svoje divljenje. Ne samo euforijom nakon svake njegove trice nego i putem Twittera: – Ovo će zauvijek biti zapamćeno kao Bogeyjeva utakmica – napisao je izvjesni Kyle Friermood.

Igrao je na oba kraja terena

– Bogey je bio u transu – dodao je Keith Lewis koji je, kao i mnogi drugi u dvorani, primijetio da je Mostarac ovaj put bio prilično napaljen. Možda kao nikad ove sezone. Zapravo, Bogdanović je igrač koji se na terenu rijetko “zapali”, no kada su u pitanju okršaji s favoritima i sjajna publika u Indianapol­isu onda je i njegov fitilj nešto kraći. – Nevjerojat­no je koliki je posao za nas napravio Bojan na oba kraja igrališta. Kada on igra ovako to nam svima otvara prostor – kazao je Oladipo, najzaslužn­iji pojedinac za pobjedu Pacersa u prvoj utakmici doigravanj­a igranoj u Clevelandu. Nakon ovakve partije, a u ovom doigravanj­u moglo bi ih biti još, može se očekivati da će Pacersi poželjeti zadržati Bojana u svojim redovima i da će aktivirati onu drugu sezonu ugovora.

Nevjerojat­no je koliki je posao za nas napravio Bojan, svima otvara prostor, kaže Oladipo

 ??  ?? Ovo će zauvijek biti zapamćeno kao Bogeyjeva utakmica, napisao je na svom Twitteru jedan navijač Pacersa
Ovo će zauvijek biti zapamćeno kao Bogeyjeva utakmica, napisao je na svom Twitteru jedan navijač Pacersa
 ??  ?? (iz 9 pokušaja) zabio je Bojan Cavsima i tako nadmašio svoje najbolje domete u ovoj sezoni
(iz 9 pokušaja) zabio je Bojan Cavsima i tako nadmašio svoje najbolje domete u ovoj sezoni
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia