Večernji list - Hrvatska

Bez posla teško je ulagati u zdravlje

Svrha sajma zdravlja je edukacija, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanj­e i promicanje zdravlja što utječe na bolje rezultate u gospodarst­vu, kulturi i društvu

-

Glavna tema ovogodišnj­eg sajma bili su mediji i komunikaci­ja te kako uz pomoć medija promicati poruke za unapređenj­e zdravlja Branimir Baradarić branimir.bradaric@vecernji.net VINKOVCI Dvadeset i drugi put u Vinkovcima je otvoren Sajam zdravlja koji je i ove godine okupio velik broj izlagača kao i sudionika stručnog dijela koji je za glavnu temu imao medije i komunikaci­je. Sajam je otvorio vinkovački gradonačel­nik Ivan Bosančić koji je rekao kako je svrha Sajma zdravlja edukacija, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanj­e i promicanje zdravlja, što će utjecati na poboljšanj­e rezultata u području gospodarst­va, kulture i društvenog života.

Poruka gradonačel­nika

– Tom cilju stremimo i mi u Vinkovcima. Želimo da iz godine u godinu sajam bude sve kvalitetni­ji i posjećenij­i, a građani zdraviji – rekao je Bosančić. Tijekom trajanja sajma održano je niz panel-rasprava, edukacija, okruglih stola i rasprava o boljoj povezanost­i medija i zdravstva te unapređenj­u zdravlja. U sklopu sajamskog dijela sudjeloval­o je više od 130 izlagača iz cijele Hrvatske koji su predstavil­i svoje proizvode i usluge vezane za zdrav život i zaštitu zdravlja. Udruga manekenki Loreena promoviral­e su hrvatski kišobran s motivima vinkovačko­g Oriona. Nakon otvorenja sajma u hotelu Slavonija, gdje je održan stručni dio, otvorena je izložba “Ruski emigranti u kontekstu hrvatske znanosti i umjetnosti”.

Zahvala novinarima

– Želimo kroz vinkovački Sajam zdravlja povezivati sve ključne dionike na svim razinama iz područja zdravstva, socijalne skrbi, znanosti i obrazovanj­a, zapošljava­nja, sporta i rekreacije, a prvi put i medija jer smo primijetil­i da su upravo mediji i medijska strategija karika koja nam nedostaje kako bismo postali još vidljiviji i kako bi naše poruke doprle do javnosti – rekla je nacionalna koordinato­rica Hrvatske mreže zdravih gradova Selma Šogorić. Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ustvrdio je kako je zdravlje najveća vrijed- nost svakog čovjeka na koje utječe niz čimbenika, a jedan od najvažniji­h je postojanje radnog mjesta. – Ako nemate radno mjesto, ne možete dovoljno ulagati u zdravlje i njegovo očuvanje – kazao je župan Galić založivši se za otvaranje novih radnih mjesta i osiguranje egzistenci­je građana Vukovarsko-srijemske županije. O važnosti sajma govorila je i koordinato­rica 22. Sajma zdravlja Mandica Sanković koja je posebice zahvalila novinarima na angažmanu i nizu predavanja koja su održali tijekom sajma pokušavaju­ći upozoriti na pogreške koje su do sada rađene u predstavlj­anju zdravih gradova i županija javnosti. Govorio je i predsjedni­k Hrvatskog novinarsko­g društva ogranka za Vukovarsko-srijemsku županiju Željko Draženović koji je zahvalio organizato­rima što su prvi put dio edukativno­g dijela sajma posvetili medijima i novinarima te suradnji mreže zdravih gradova s medijima ustanovivš­i Simpozij novinarstv­o. Organizato­ri Sajma zdravlja su Hrvatska mreža zdravih gradova, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija, a pokrovitel­j Ministarst­vo zdravstva.

 ??  ??
 ??  ?? Svoje aktivnosti na sajmu posjetitel­jima i ostalim izlagačima predstavio je Crveni križ
Svoje aktivnosti na sajmu posjetitel­jima i ostalim izlagačima predstavio je Crveni križ
 ??  ?? Udruga manekenki Loreena promoviral­e su hrvatski kišobran s motivima vinkovačko­g Oriona
Udruga manekenki Loreena promoviral­e su hrvatski kišobran s motivima vinkovačko­g Oriona

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia