Večernji list - Hrvatska

Barcelona opet moćna, Raketi četvrti Kup kralja

Niti jedna momčad Messiju ne leži kao Sevilla. U 30 utakmica, u svim natjecanji­ma, zabio im je 34 pogotka!

- Željko Janković zeljko.jankovic@vecernji.net ZAGREB

Katalonci su u finalu Kupa slavili s 5:0, osvojivši ga 30. put u povijesti, te četvrti put zaredom što se nije dogodilo od Bilbaa (1930.-1933.) Ivan Rakitić četvrti puta je uzastopce s Barcelonom podigao pehar najbolje momčadi španjolsko­g Kupa. Raketa je svoj prvi Kup kralja s Kataloncim­a osvojio 2015. godine kad su u finalu na Nou Campu pobijedili Athletic Bilbao 3:1. Prije dvije godine su na Vicente Calderonu pobijedili baš Sevillu 2:0, a lani na istom stadionu Alaves 3:1. Rakitić se u momčad Barcelone vratio nakon što je, zbog operacije prsta, propustio dvije utakmice.

Messijeva 34 pogotka Sevilli

Sinoć je, praktički na otvaranju utakmice protiv Seville, bilo jasno da će to biti katalonsko slavlje. I to u velikom stilu. Završilo je 5:0, a nakon 40 minuta bilo je 3:0 za Barcelonu. Momčad Ernesta Valverdea u utakmicu je ušla s puno više autoriteta. Niti jedna momčad Lionelu Messiju ne leži kao Sevilla. Argentinac je, naime, u 30 utakmica protiv Seville u svim natjecanji­ma zabio 34 pogotka! Jučer je zabio u 31. za 2:0. Messi je, također, drugi nogometaš u povijesti koji je zabijao pogotke u pet različitih finala (šest pogodaka). Prije njega to je uspjelo samo Telmu Zarri u razdoblju od 1940. do 1950. godine kada je zabio osam pogodaka. Sinoć je prvi i treći (14. i 40.) pogodak zabio Luis Suarez, čovjek za Barcelonin­a finala. Urugvajac je, naime, zabio u svim finalima u kojima je igrao u dresu Barcelone (Liga prvaka, Kup Uefe, Superkup, Kup kralja, Svjetsko klupsko prvenstvo)! Još po jedan dodali su Iniesta (52.) i Coutinho (69.). Pobjedom (2:1) nad Tottenhamo­m u FA kupu, Manchester United osigurao je 29 finale u domaćim kupovima (20 FA kupova, 9 Liga kupova). Za vragove su zabili Sanchez (24.) i Herrera (62.). No, na Otoku se opet jučer najviše pričalo o Mohamedu Salahu. Liverpool je, doduše u prvenstven­oj utakmici, protiv WBA prokockao prednost od dva pogotka i mogućnost da uzme tri boda, ovako ih je podijelio s posljednjo­m momčadi na tablici jer završilo je 2:2, a Salah je zabio za 2:0. To mu je 31 pogodak. Egipćanin se tako izjednačio s Alenom Shearerom (1995.1996.), Cristianom Ronaldom (2007.-2008.) i Luisom Suarezom (2013.-2014.) na prvom mjestu po golgetersk­om učinku u engleskoj ligi otkako se igra u ovom sustavu.

Andrej Kramarić asistirao

Salaha je zamijenio Dejan Lovren u 84. minuti. Četiri minute kasnije Liverpool je primio pogodak. U 31. kolu Bundeslige, Hoffenheim je slavio protiv Leipziga (5:2, a Andrej Kramarić asistirao je za četvrti pogodak. Bivši trener Dinama Zoran Mamić osigurao je naslov prvaka u Ujedinjeni­m Arapskim Emiratima. Njegov Al Ain je u pretposlje­dnjem kolu u gostima pobijedio Al Nasr 4:0. Kolo prije kraja Mamić ima sedam bodova prednosti na vrhu. Niko Kovač je s Eintrachto­m doživio drugi uzastopni poraz. Kovačeva momčad poražena je kod kuće od Herthe 0:3.

Messi je drugi nogometaš u povijesti koji je zabijao pogotke u pet različitih finala Zoran Mamić s Al Ainom osvojio je naslov prvaka u Ujedinjeni­m Arapskim Emiratima

 ??  ?? Slavlje nogometaša Barcelone nakon uvjerljivo­g trijumfa nad Sevillom
Slavlje nogometaša Barcelone nakon uvjerljivo­g trijumfa nad Sevillom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia