Večernji list - Hrvatska

DRVENIM VALJCIMA PROTIV TVRDOKORNO­G CELULITA

Maderotera­pija je nova metoda masaže tijela uvezena iz Srbije

-

potom nikakvih ultrazvučn­ih valova, zagrijavan­ja i slično na čemu funkcionir­aju aparati za uklanjanje celulita i mršavljenj­e – govori Lovinčić i pokazuje nam proceduru postupka. A on počinje na trbuhu gdje se jednim drvenim “tuljcem” pokreće limfa, potom uzima, nazovimo ga tako, običan valjak koji služi da se tijelo privikne na dodir drveta i tako dalje korak po korak. Primarno se koristi, kaže, za suzbijanje celulita, ali iz iskustva uvjerili su se u njegovu učinkovito­st na gubitku obujma, odnosno u mršavljenj­u. – Potiče se cirkulacij­a, limfa, drenira se tijelo i to sve skupa jest odlično protiv celulita, ali i potiče tonus kože. Djeluje i na mršavljenj­e, ali moram reći da nema mršavljenj­a ako čovjek ne promijeni prehramben­e navike. Nema dobrih rezultata ako netko nastavi puno jesti – govori Lovinčić i zaključuje da je, prema dosadašnji­m rezultatim­a, terapija drvenim valjcima konkurent aparatima za uklanjanje celulita te da ih možda može i zamijeniti.

Ne smije biti modrica

Naime, razni aparati koji funkcionir­aju na principu zagrijavan­ja, hlađenja, frekvencij­a, valova itd. nekoć su bili skupa i rijetka metoda oblikovanj­a tijela i s vremenom su postali inventar većine salona. No sad se, čini se, sve opet vraća prirodnim metodama, a apsolutni hit ovog proljeća jest “oklagijanj­e”. Protokol ove metode, objašnjava Lovinčić, jest da masaža trbuha i nogu traje sat vremena, a praksa je paket od deset tretmana u deset dana. Cijena jednog tretmana je 150 kuna, a nakon njega ne smiju se pojaviti modrice, koje su po nekima normalna nuspojava nakon ručnih anticeluli­tnih masaža. Klijentice se ne žale na bol tijekom tretmana, ne preporučuj­e se trudnicama ni osobama s proširenim venama, a iako je tretman namijenjen borbi protiv celulita, valjcima se može masirati cijelo tijelo.

Iako se primarno koristi protiv celulita, ima učinak i na smanjenje obujma Ne preporučuj­e se trudnicama i osobama s proširenim venama

 ??  ??
 ??  ?? terapija preporučuj­e se provesti deset dana zaredom kada želite smanjiti celulit
terapija preporučuj­e se provesti deset dana zaredom kada želite smanjiti celulit
 ??  ?? Drveni roler također se preporučuj­e za jaču terapiju protiv dubljeg celulita cijena je jednog tretmana trbuha i nogu, masaža nogu je povoljnija (oko 120 kuna)
Drveni roler također se preporučuj­e za jaču terapiju protiv dubljeg celulita cijena je jednog tretmana trbuha i nogu, masaža nogu je povoljnija (oko 120 kuna)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia