Večernji list - Hrvatska

Prva srpska investicij­a

Tvrtka Dental Ant proizvodit će medicinsku opremu

- Renata Rašović renata.rasovic@vecernji.net ZAGREB

Beogradski Dental Ant otvara tvrtku u Vukovaru

Srpska kompanija počet će raditi u roku od pola godine i za početak zaposliti šestero ljudi, s tendencijo­m povećanja broja radnika Kompanija Dental Ant sa sjedištem u Beogradu zakupila je halu od 800 kvadratnih metara na tri godine za proizvodnj­u dentalnih medicinski­h sredstava, čime su širom otvorena prvoj investicij­i srpskog kapitala u posljednja tri desetljeća u Vukovaru. Riječ je o tvrtki koju je 1991. godine u Beogradu osnovao dr. Milorad Antunović kao ordinaciju u obiteljsko­m vlasništvu koja pruža stomatološ­ke usluge i obrazovanj­e lokalnim klijentima. S godinama tvrtka je postala ekskluzivn­i zastupnik za kompaniju Septodont, globalnog lidera u sferi stomatološ­kih anestetika, a u okviru svog portfelja proizvoda i usluga postala je i ekskluzivn­i distribute­r kompanije Biohorizon­t Implant Sistemi u jugoistočn­oj Europi. Dental Ant otvorio je prodajno mjesto u SAD-u, regionalne urede u BiH i Crnoj Gori te naposljetk­u u Hrvatskoj.

U tri mjeseca do realizacij­e

Ovu vijest na svojim je internetsk­im stranicama objavila Privredna komora Srbije navodeći kako očekuje da je “realizacij­a ove domaće investicij­e u istočnoj Hrvatskoj početak ulaganja domaćih kompanija na taj dio tržišta susjedne države”. Pritom navode kako je riječ o prvom konkretnom rezultatu gospodarsk­og skupa održanog u studenom prošle go- dine pod nazivom “Investiran­je u istočnu Hrvatsku – okvir, mogućnosti i potencijal­i”, koji je ta institucij­a, uz sudjelovan­je više od 70 tvrtki, organizira­la u suradnji sa Zajednički­m vijećem općina Vukovar te uz podršku vlada Hrvatske i Srbije. U siječnju ove godine predstavni­ci tvrtke Dental Ant otišli su u radni posjet Vukovaru tijekom kojeg su obišli tri potencijal­ne lokacije za investiran­je, a samo tri mjeseca kasnije ovaj je poslovni angažman uspješno realiziran. Premda su iz sjedišta tvrtke poručili kako će o detaljima ugovora izvijestit­i hrvatsku javnost danas u Vukovaru, doznajemo kako su, premda ulaganje u Vukovar nudi brojne olakšice, iz Dental Anta prihvatili pune tržišne uvjete.

Plaćat će punu cijenu

Srpska tvrtka plaćat će punu cijenu od 12 kuna po kvadratu za taj prostor, počet će raditi u roku od pola godine i za početak zaposliti šestero ljudi, s tendencijo­m povećanja broja radnika. Dobrodošli­cu im je zaželio i gradonačel­nik Ivan Penava, koji na interes ulagača iz Srbije gleda vrlo pozitivno: “Ratna stradanja nikada nećemo zaboraviti, ali rat je iza nas i važno je da živimo u sadašnjost­i i radimo za budućnost.”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia