Večernji list - Hrvatska

Hodao je pognute glave i “mijaukao”

Napadač Alek Minassian (25) osoba je s posebnim potrebama

- Luka Capar luka.capar@vecernji.net ZAGREB

Napadačevi školski kolege ističu kako Minassian nikada nije bio nasilan, a pohađao je nastavu za učenike s posebnim potrebama Deset je osoba poginulo, a petnaest ranjeno u naletu bijelog kombija na pješake u sjevernom dijelu kanadskog Toronta. Iako je napad odmah stavljen u kontekst terorizma, policija je objavila da je počinitelj dvadeset petogodišn­ji Alek Minassian, osoba s posebnim potrebama.

Uhićen nakon pola sata

Napad se dogodio na Yonge Streetu, jednoj od najprometn­ijih ulica Toronta, a prema izjavama očevidaca, vozač se bijelim kombijem zabio u skupinu pješaka koja se kretala pločnikom. Među njima je bilo i starijih ljudi i osoba s djecom. Policija je vrlo brzo stigla na mjesto događaja, baš kao i brojne ekipe hitne pomoći, a samo 26 minuta nakon napada Alek Minassian je uhićen. Videosnimk­a napada koju je snimio slučajni prolaznik pokazuje muškarca koji je u više navrata uperio neki predmet prema policajcu koji mu je vikao da legne, no muškarac mu je odgovarao: “Ubij me.”

Nije bio nasilan

Istražitel­ji su kanadskim medijima rekli kako motiv napada zasad nije poznat. Minassiano­vi školski kolege tvrde pak da Alek nije bio nasilan. – Pohađao je program za učenike s posebnim potrebama u srednjoj školi Thornlea. Hodao je hodnicima čvrsto stisnutih šaka i pognute glave te proizvodio zvukove poput mijaukanja – kazala je Alekova školska kolegica Shereen Chami.

Istražitel­ji napad ne povezuju s terorizmom, no motivi su zasad nepoznati

 ??  ?? Šok i tuga u Torontu
Šok i tuga u Torontu
 ??  ?? U napadu bijelim kombijem život je izgubilo deset osoba, a još petnaest nalazi se u bolnicama
U napadu bijelim kombijem život je izgubilo deset osoba, a još petnaest nalazi se u bolnicama
 ??  ??
 ??  ?? Istražitel­ji tek trebaju utvrditi zašto se Minassian zabio u ljude
Istražitel­ji tek trebaju utvrditi zašto se Minassian zabio u ljude

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia