Večernji list - Hrvatska

Doveli Tudora da spasi Udinese

Massimo Oddo morao je otići nakon 11 poraza zaredom

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net

Tudor će u Udinama voditi i naše igrače Stipu Pericu i Andriju Balića, a valjda će im dati i veću minutažu nego što im je davao Oddo Igor Tudor novi je trener talijansko­g prvoligaša Udinesea, potvrdio je to jučer i talijanski prvoligaš. Dosadašnji trener Massimo Oddo morao je otići nakon što u 12 utakmica nije pobijedio, a nanizao je 11 uzastopnih poraza. I klub je iz komotne situacije došao na rub borbe za ostanak, sada ima samo četiri boda više od SPAL-a koji je na 18. mjestu koje vodi u drugu ligu.

Četiri ključne utakmice

– Došao sam ovamo kao gost, a odlazim kao prijatelj, zahvalan što sam imao priliku voditi klub kao što je Udinese, zahvalan na podršci. Upali smo u crni niz i po- kušali se izvući, ali jednostavn­o nismo uspjeli – između ostalog rekao je dosadašnji trener. U konkurenci­ji za njegova nasljednik­a bilo je nekoliko trenera među kojima Stramaccio­ni, Gigi Delneri i Edoardo Reja, a onda su oko ručka klupski čelnici odlučili da to bude Igor Tudor. Tako će Tudor ponovno obući crno-bijeli dres (igrao u Juventusu i Sienni, vodio PAOK), možda već ovaj vikend kada Udinese igra kod posljednje­g Beneventa koji je već i matematičk­i ispao iz lige i sad igra za svoju čast, ali nije bezopasan, u prošlom kolu slavio je kod Milana na San Siru. Potom će Tudor kod kuće igrati s Interom, ide još jednom davljeniku Veroni, a u posljednje­m kolu kod kuće igra protiv Bologne koja više ne igra ni za što. Tudor je u trenerskoj karijeri vodio Hajduk (69 utakmica), grčki PAOK (45) i u Turskoj Kardemir Karabükspo­r (21) i Galatasara­y (33), iz kojeg je morao otići u prosincu prošle godine.

Anthony Šerić pomoćnik

U Udinama ga čekaju i hrvatski igrači Andrija Balić, kojega dobro zna iz Hajduka, i napadač Stipe Perica. Nadajmo se da će im dati i pravu priliku. Naš mladi reprezenta­tivac nastupio je 21 puta, ali je igrao samo tisuću minuta, a napadač Perica u 18 nastupa samo 890 minuta. Talijanski mediji tvrde da će Tudoru pomoćnik biti Anthony Šerić, bivši hrvatski reprezenta­tivac. Ugovor s Udineseom Tudor bi trebao potpisati za četiri utakmice koliko ih je ostalo do kraja Serie A i za sljedeću sezonu u kojoj će valjda voditi Udinese u prvoligašk­om društvu. Za to mu u četiri susreta treba borba na kakvu nije navikao jer nije vodio klubove koji se bore za ostanak u ligi.

Zahvalan sam na svemu što sam imao u Udineseu, došao sam kao gost, a odlazim kao prijatelj Udina MASSIMO ODDO, dosadašnji trener Udinesea

 ??  ?? Igor Tudor pokušat će Udinese izvući iz crne serije
Igor Tudor pokušat će Udinese izvući iz crne serije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia