Večernji list - Hrvatska

Real nedodirlji­v, Modrić i Kovačić pred vratima finala Lige prvaka

- Tomislav Dasović tomislav.dasovic@vecernji.net ZAGREB

Bayern se napromašiv­ao, a Real Madrid okrutno kažnjavao sve njegove pogreške. Modrić je nadomak svom četvrtom finalu LP-a

Sjajni obrati, napetost, nevjerojat­ni promašaji i kolosalne pogreške karakteriz­irali su prekjučera­šnji sraz Bayerna i Reala u kojemu je kraljevski klub došao do svoje rekordne 150. pobjede u Ligi prvaka. Pobijedio je Real 2:1 na mišiće i na iskustvo, a ne na spektakl, lepršavost, lakoću i atrakciju kakvu je, primjerice, demonstrir­ao nedavno u Torinu protiv Juventusa.

Zidaneov genijalan potez

Čak se ni svemogući Cristiano Ronaldo nije upisao u strijelce, ali Real je još uvijek toliko snažan i raznolik da mu utakmice najviše svjetske razine i zahtjeva rješavaju igrači s klupe, poput Asensija. I tu se mora naglasiti Zidaneova pronicljiv­ost: izvadio je iz igre Isca već nakon prvoga dijela, gurnuo u vatru 22-godišnjaka s Mallorce Asensija i dobio – igrača odluke. Tako je Real iz izgubljene pozicije, nakon vodstva Bayerna, praktički došao pred vrata Kijeva, odnosno trećega finala Lige prvaka zaredom, što je u povijesti ovoga natjecanja uspjelo samo Juventusu između 1996. i 1998. godine. Istodobno, Luka Modrić je pred još jednim povijesnim dosegom, svojim četvrtim finalom Lige prvaka s Realom. No, poučeni neugodnim Realovim iskustvom iz uzvrata s Juventusom u Madridu, još uvijek nije uputno proglašava­ti ga sigurnim pobjedniko­m srazova s Bayernom. – Morat ćemo se još dosta boriti za prolaz u finale, svjesni smo da ovo nije gotova priča. Kad se sjetimo što nam se dogodilo u uzvratnoj utakmici s Juventusom, naša priprema za novi susret s Bayernom zahtijeva sasvim drugačiji pristup. U suprotnom stvari bi mogle poći po zlu za nas – izjavio je Realov trener Zidane i dodao: – Jako smo motivirani i očito uživamo igrati u gostima u ovom natjecanju. Naš suparnik imao je svoje šanse, ali ukupno gledajući, držali smo stvari pod kontrolom. Bavarcima su kola krenula nizbrdo već u prvom poluvremen­u, u kojemu su zbog ozljeda teren bili prisiljeni napustiti Robben i Boateng. Bili su to preteški udarci čak i za Heynckesov moćni stroj.

Thomas Müller u čudu

– Teško smo podnijeli izlaske Robbena i Boatenga. Ali ne predajemo se, imamo još 90 minuta – hrabri se trener Bayerna Heynckes. Napadač Bavaraca Thomas Muller nakon utakmice izjavio je: – Svi se pitaju kako je ova utakmica završila 2:1 za Real. Mi ne možemo vjerovati. Luka Modrić odgovorio je na takav komentar. – On je rekao da ne može vjerovati da smo pobijedili 2:1? To je onda njihov problem. Nama je najbitnije da smo mi pobijedili – odgovorio je Modrić.

Ne sjećam se kada je netko Realu stvorio ovoliko šansi, kaže Jupp Heynckes

 ??  ?? Luka Modrić: Igrači Bayerna rekli su da ne mogu vjerovati da smo mi pobijedili? To je njihov problem!
Luka Modrić: Igrači Bayerna rekli su da ne mogu vjerovati da smo mi pobijedili? To je njihov problem!

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia