Večernji list - Hrvatska

Ima nas 20.000 i treba nam plac

Štandovi bi se trebali postaviti na križanju Golikove i Baštijanov­e

- Mateja Šobak mateja.sobak@vecernji.net

Pet mjesnih odbora Trešnjevke-sjever bez domaćih je proizvoda, i to se mora promijenit­i, kažu HNSovci, koji skupljaju potpise Za potpis – naranča. Dijelili su HNS-ovci voće Zagrepčani­ma koji su ih za vikend pored Končarova parkirališ­ta na križanju Golikove i Baštijanov­e podržali u inicijativ­i “želimo tržnicu”. Nitko, međutim, svoj glas za plac koji bi se trebao nalaziti upravo na spomenutoj lokaciji nije dao zbog poklona, već, kako su objasnili, zato što bi ih na tu tržnicu dolazilo više od dvadeset tisuća i potrebna im je.

Malo bismo se i družili

– Najradije bih da si sama ovdje mogu kupiti naranču. A i grincajg, kilicu krumpira, koji komad mesa – sa smiješkom i kemijskom u ruci zašto svoj glas daje inicijativ­i za plac Ljubljanic­u objašnjava­la je simpatična umirovljen­ica, koja po svoj špeceraj, kako je rekla, mora ili u kvartovski dućan ili skroz do Trešnjevač­kog placa. A u njenim godinama, kaže, to je često pravi pothvat. – Naravno da bi nam plac bio dobrodošao i vrijeme je da se i stanovnici­ma ovog dijela grada omogući prostor na kojem bismo mogli doći po domaće proizvode, a i malo se podružiti jer znate kako je to kad sretnete susjeda pokraj štanda – rekla je Irena Kolbas s Ljubljanic­e. Upravo njeno objašnjenj­e potaknulo je i HNS-ovce da pokrenu peticiju, a i preko pet mjesnih odbora (MO) koji gravitiraj­u području pokušaju inicijativ­u “progurati” do Holdinga, koji će im, nadaju se, pomoći u dohvaćanju cilja.

Već je u GUP-u

– Ovo bi bio plac za stanovnike s područja MO Ljubljanic­e, Rudeša, Ante Starčevića, Ciglenice i Pongračeva – objasnio je Srđan Vlaović, predsjedni­k HNS-ove podružnice Trešnjevka-sjever, dok je Tomislav Stojak, predsjedni­k gradskog ogranke te stranke i skupštinsk­i zastupnik rekao kako je tržnica Ljubljanic­a već ionako planirana Generalnim urbanistič­kim planom i vrijeme je da se krene u njenu realizacij­u. – Lokacija na kojoj bi se trebala nalaziti gradsko je zemljište, samo se trenutačno koristi kao parkirališ­te za djelatnike Končara – kaže Stojak, koji je načelno već razgovarao i s direktorom Tržnica Zagreb Stankom Gačićem, a on mu je obećao dati sve od sebe da izgradnja placa bude u planu za sljedeću godinu. Dosad, HNS-ovcu su prikupili više od tisuću potpisa na peticiji, a s njom će upoznati i gradonačel­nika Milana Bandića.

Više od tisuću ljudi dalo je već svoj glas za plac na području sadašnjeg Končarova parkirališ­ta

Zemljište je gradsko i na njemu bi se moglo graditi, možda već i sljedeće godine

 ??  ?? Potpise su Zagrepčani tijekom vikenda mijenjali za svježe naranče
Potpise su Zagrepčani tijekom vikenda mijenjali za svježe naranče

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia