Večernji list - Hrvatska

Forestland se u samo šest godina razvio u međimurski brend

Šezdesetak izvođača potvrdilo je dolazak, a mjesta će biti za 10.000 gostiju

- Ivica Beti ivica.beti@vecernji.net

Za 48 sati zabave pobrinut će se, uz ostale, DJ Petar Dundov, Galoski, Flash Finger, Mark Sixma... Mali festival koji je prije šest godina pokrenula nekolicina frendova prerastao je u međimurski brend. Lokalna manifestac­ija postala je regionalna. I dečki tu ne misle stati. Na ovogodišnj­eg m šestom po redu Forestland­u na tri pozornice od 13. do 15. srpnja nastupit će jaka glazbena imena, šezdesetak izvođača već je potvrdilo dolazak, s nekima se još pregovara, a mjesta na livadi u Brezju bit će za 10.000 zaljubljen­ika u elektronsk­u glazbu.

Donacija županije

Dodatnu dozu "energije" organizato­rima je dala Međimurska županija dodijelivš­i im 50.000 kuna donacije. Župan Matija Posavec ističe da je spoj entuzijazm­a, mladenačke energije, sjajne ideje i vizije dovela Forestland do titule turističko­g brenda cijelog Međimurja. Forestland je začet 2013. godine, kad su Krešo Biškup, Saša Mikac, Nikola Horvat, Boris Novak, Matija Žugec i Ivan Barlek pokrenuli projekt "Vučetinec petkom". – Vikendice i kuće uskoro su postale premale, pa se krenulo u planiranje prvog Forestland­a. Kao i sve kod nas, improvizir­alo se koliko se moglo, svatko je znao nekog, svi su pomogli i počelo je. Možda bi neki rekli u kuruzi, ili među vinogradim­a i šumama, a sve je to dio iskustva koje pružamo – kaže K. Biškup. Forestland puni i kapacitete Toplica Sveti Martin. Branimir Blajić, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin na Muri, ističe da turizam bez organizira­nih događaja ne postoji. – Naš je interes da ugostimo posjetitel­je Forestlan- da i organizato­rima dajemo punu podršku – kaže. Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalo­vić dodaje da su mještani Brezja ispočetka bili skeptični, pogotovo kad je iz šume zagrmjela glazba, no ubrzo su svi prihvatili Forestland koji je, napominje, spoj festivala i prirode.

Potreba za stalnim kampom

Festival je i "eko friendly", pa u svega nekoliko dana po njegovu završetku na lokaciji na kojoj je održan nema ničeg osim ugažene trave i nešto blata. Za 48 sati zabave pobrinut će se, uz ostale, DJ Petar Dundov, Galoski, Flash Finger, Mark Sixma, Zonderling, Steve Allen... Organizato­ri napominju da bi bilo dobro da se u Brezju uredi i stalni kamp za posjetitel­je. – Ovaj je šesti festival i najzahtjev­niji. Imamo plan za više godina, želimo rasti organski i pametno – zaključuje Biškup.

 ??  ?? U Brezje svakog srpnja dolaze ljubitelji glazbe iz Hrvatske, Slovenije i Austrije
U Brezje svakog srpnja dolaze ljubitelji glazbe iz Hrvatske, Slovenije i Austrije
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia