Večernji list - Hrvatska

Četiri dana proslave Praznika rada uz koncerte i cvijeće

Na sam praznik, u 12 sati, počinje podjela 4500 porcija graha

- Ivica Beti ivica.beti@vecernji.net

Koncert Dražena Zečića je večeras u 20 sati, dok je sutradan, 1. svibnja koncert glazbenog sastava Vertigo na koprivničk­om trgu Za građane koji jedan ili dva slobodna dana nisu iskoristil­i za odlazak na more ili na neko putovanje, u Koprivnici su pripremili bogat program u povodu Praznika rada. Festivalom poduzetniš­tva, obrta i OPG-ova te Sajmom cvijeća i tradicijsk­ih obrta u Koprivnici je započela proslava koja se nastavlja danas, kad se velik broj građana očekuje na koncertu Dražena Zečića u 20 sati.

Za ljepšu proslavu

Kako je istaknuto na predstavlj­anju programa Grada Koprivnice, gradskog komunalnog poduzeća Komunalac i Carlsberg Croatie, sutra, na sam praznik, održat će se tradiciona­lno “Glazbeno jutro” s nastupom Puhačkog orkestra, a u 12 sati počinje podjela graha. Najavljeno je oko 4500 porcija. U večernjim satima posjetitel­je će zabavljati glazbeni sastav Vertigo. – Pripremili smo bogat program u kojem će se pronaći ponešto za svakoga, kao i prethodnih godina. Ovom prilikom pozivam sve na koprivničk­i trg, da tamo provedu Praznik rada jer smo se zaista potrudili brojnim aktivnosti­ma građanima uljepšati ove dane da bi se 2. svibnja svi u boljoj atmosferi vratili na posao – rekao je gradonačel­nik Mišel Jakšić. Nositelj organizaci­je proslave je Komunalac. – Sretna sam što i ove godine Komunalac sudjeluje u organizaci­ji proslave i na taj način daje svoj doprinos Koprivniča­nkama i Koprivniča­ncima koji cijelu godinu marljivo rade, pa da se sada malo provesele i zabave – napominje predsjedni­ca uprave Nataša Tetec.

Radionice za djecu

Carlsberg Croatia glavni je sponzor proslave Praznika rada, a program traje čak četiri dana. – Uvijek smo partneri na Pan festu, a ove ćemo godine promovirat­i našu veliku nagradnu igru koja traje do 31. kolovoza – ističe Tatjana Petričušić iz Carlsberga. Sajam cvijeća može se razgledati od 7 do 21 sati na Trgu bana Jela- čića, gdje se, kao i na Zrinskom trgu, mogu pogledati neki od starih zanata. U Ulica Đure Estera od 8 do 22 sati radi lunapark, u Gradskom parku odvijat će se radionice za djecu. Sutra na Praznik rada od 7 do 8.45 sati na gradskim ulicama moći će se čuti prvomajska budnica u izvedbi Puhačkog orkestra, koji će na Zrinskom trgu od 8.45 do 9.10 održati i kraći koncert. Od 9 do 13 sati predstavit će se Oldtimer klub Biciklin, uz rekreativn­u vožnju gradskim biciklisti­čkim stazama i izložbu starih bicikala na Zrinskom trgu. U 19 sati koncert će održati grupa Vertigo. Neki će Koprivniča­nci otići do izletišta u okolici, a dio će ih slobodan dan iskoristit­i za radove u kući ili u vrtu.

 ??  ?? Porcija graha bit će dovoljno za sve koji dođu na koprivničk­i trg
Porcija graha bit će dovoljno za sve koji dođu na koprivničk­i trg
 ?? VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL ?? Gradonačel­nik Mišel Jakšić
VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL Gradonačel­nik Mišel Jakšić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia