Večernji list - Hrvatska

Bavarci otkrili Slavoniju – najljepšu hrvatsku turističku tajnu

Domaćini su se upoznali sa slavonskom glazbom, hranom, vinom i suvenirima

- Vedran Balen vedran.balen@vecernji.net

U prezentaci­ji su sudjeloval­i Grad Požega i TZ Požege, Ilok, Iločki podrumi, Vinarija Kutjevo, Brzica, Zlatni lug i drugi... “Najljepša hrvatska tajna” slogan je pod kojim je u suradnji njemačkog turoperato­ra I.D. Riva Tours i ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu uspješno predstavlj­ena turistička ponuda Slavonije. U prezentaci­ji su sudjeloval­i Grad Požega i TZ grada Požege, Grad Ilok, Iločki podrumi, Vinarija Kutjevo, Vinarija Brzica, Zlatni lug i drugi. Prisustvov­ao je velik broj uzvanika, među kojima i poslovni subjekti, pa su hrvatski sudionici imali jedinstven­u priliku za susret s najistaknu­tijim turistički­m akterima u Bavarskoj.

Dvodnevna manifestac­ija

– Veseli nas što promotivne aktivnosti koje provodimo s ciljem pozicionir­anja hrvatske kontinenta­lne turističke ponude nailaze na odlične reakcije publike, odnosno naših inozemnih partnera, ali i potencijal­nih turista. Njemačka je jedno od naših naj- važnijih emitivnih tržišta s kojeg ostvarujem­o najveći turistički promet, pa upravo zbog toga tu vidimo velike potencijal­e – rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Na dvodnevnoj manifestac­iji domaćini su upoznati sa slavonskom turističko­m ponudom i znamenitos­tima poput glazbe, hrane, vina, ali i suvenira. Dalmacija i Istra Bavarcima su već dobro poznate, a sada im je je prezentira­na i Slavonija, “najljepša hrvatska turistička tajna” i biser koji tek trebaju otkriti.

Biciklisti­čka tura

– Slavonija ima srce, toplinu, odličnu gastronomi­ju i ona mora biti projekt koji ćemo zajednički promovirat­i. Najvažnije je da je grupni, ali i individual­ni booking prema slavonskim destinacij­ama krenuo. Biciklisti­čka tura od 22. do 29. rujna od 100 osoba je puna. U posljednje dvije godine učinjeno je mnogo, a ovi rezultati motiv su za daljnji rad – poručio je Selimir Ognjenović, vlasnik njemačkog turoperato­ra I.D. Riva Toursa. Dodao je kako mu je drago da će se na vjenčanju godine, onom između princa Harryja i američke glumice Meghan Markle, posluživat­i upravo vino iz Slavonije - traminac Iločkih podruma.

Na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle služit će se vino Iločkih podruma

 ??  ?? Originalne slavonske delikatese izazvale su velik interes domaćina, a razveselil­a ih je i glazba, koja je također dio turističke ponude
Originalne slavonske delikatese izazvale su velik interes domaćina, a razveselil­a ih je i glazba, koja je također dio turističke ponude
 ??  ??
 ??  ?? DRUŽENJE Gradonačel­nik Požege Darko Puljašić na prezentaci­ji Slavonije u Bavarskoj
DRUŽENJE Gradonačel­nik Požege Darko Puljašić na prezentaci­ji Slavonije u Bavarskoj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia