Večernji list - Hrvatska

24 sata dnevno bit će s mladim nogometaši­ma

Fani Stipković vratila se u Hrvatsku zbog Utakmice života

- Nikolina Guja scena@vecernji.net

Privremeno je napustila karijeru u Madridu kako bi vodila sportski show koji se počinje emitirati 18. svibnja na Hrvatskoj nogometnoj TV

Uskoro počinje jedan od najzanimlj­ivijih televizijs­kih projekata u Hrvatskoj “Utakmica života” zbog kojeg se novinarka i voditeljic­a Fani Stipković privremeno vratila u Hrvatsku. – Utakmica života projekt je koji ima svjetski potencijal. Kako sam uz sport, a i nogomet vrlo veza- na, ovaj projekt je i za mene pravi izazov. Veselim se što ću u idućih mjesec dana zajedno s timom ovog projekta nekima od izabranih talenata mijenjati život. Tko zna, možda upravo neki od njih završi u Madridu – kazala je Fani o projektu koji izaziva velik interes javnosti i prije samog početka.

Svjetski potencijal formata

Ovih dana u Zagrebu se, naime, provodi selekcija u kojoj će biti izabrano 30 najboljih koji ulaze u kamp u Zagrebu. Fani će s mladim nogometnim talentima biti gotovo 24 sata dnevno. Ona će nam svakodnevn­o u dnevnoj emisiji, koja se emitira na Hrvatskoj nogometnoj TV od 18. svibnja u 20 sati, iz prve ruke prenositi sva sportska uzbuđenja, emocije, radost i tugu mladih nogometaša. Jedanaest najboljih će pak 10. lipnja zaigrati utakmicu života protiv All star momčadi sastavljen­e od nogometnih zvijezda. Najboljeg igrača u showu očekuje potpisivan­je stipendijs­kog ugovora s GNK Dinamo. Lijepa novinarka, koja je karijeru započela u Hrvatskoj, posljednji­h pet godina živi i radi u Madridu. Uključena je u razne projekte iz svijeta sporta, glazbe i mode, a ima i svoju televiziju Fani TV, preko koje producira priloge za brojne televizije. Svakako, neki od najzanimlj­ivijih su oni o Melaniji Trump, Nataschi Kampusch, izborniku španjolske košarkaške reprezenta­cije Sergiu Scariolu i brojnim drugima. Fani je nakon manekenske karijere završila fakultet Političkih znanosti u Zagrebu, a nakon njega i magisterij na prestižnoj medijskoj kući Mediaset u Madridu.

Osobni projekt o vježbanju

A, uz novinarstv­o, Fani se posljednji­h godina posebno posvetila sportu. Jedan od razloga zašto je važno biti u dobroj fizičkoj formi shvatila je nakon što su joj 2014. godine od posljedica septičkog šoka zatajila pluća, bubrezi i jetra, nakon čega je spas pronašla u fitnessu. – Promijenil­a sam sve životne navike i danas sam sretna zbog toga. Uz Utakmicu života, u procesu je nastanka i jedan moj osobni projekt o vježbanju i zdravom načinu života, za koji vjerujem da će mnogim ljudima poboljšati kvalitetu života. Upravo su ovakvi

Nakon što su joj 2014. od septičkog šoka zatajila pluća, bubrezi i jetra, spas je našla u fitnessu

projekti izuzetno važni da ljudi osvijeste potrebu za što većom aktivnošću i promjenama životnih navika kako bi bili zdraviji i u konačnici sretniji – izjavila je Fani kojoj su doktori prije pet godina zabranili da vježba. – Liječnici su mi rekli da za svoje dobro moram prestati vježbati. I jesam, na dva tjedna. Bez obzira na okolnosti koje nisu išle meni u prilog, iz vlastitog iskustva vam mogu reći da nemoguće može postati moguće. Ako ste ustrajni u onome što volite, posvetite se tome, vjerujte i nemojte odustati. Možete pomaknuti granice i gotovo ništa vas u tome ne može zaustaviti osim vas samih. Čuda se događaju, ali vi im morate i dopustiti da se dogode – izjavila je jednom prilikom Fani koja na društvenim mrežama često dijeli fotografij­e i videe svojih sportskih uspjeha i napretka.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia