Večernji list - Hrvatska

Izlog suvremenog zvuka publici će pokazati kako zvuči glazba budućnosti

Festival počinje večeras u SC-u i traje do subote

- Milena Zajović milena.zajovic@vecernji.net ZAGREB

Najavljeni su umjetnici iz Austrije, Francuske, Hrvatske, Njemačke, Poljske, Srbije, Švedske, Švicarske, Velike Britanije i Venezuele U moru sjajnih programa koje usprkos nerazumije­vanju matične kuće organizira Kultura promjene SC-a, ponekad je lako previdjeti neki važan događaj. Zbog toga vam skrećemo pažnju na Izlog suvremenog zvuka, festival koji već šest godina daje uvid u umjetničke senzibilit­ete i trendove koji će oblikovati glazbu budućnosti.

I roboti sviraju

Ove godine predstavit će nam saksofonis­te inspiriran­e sebičnošću, sofisticir­ane robotske mehanizme koji sviraju, vektorska strujanja, live coding, zvučnu poeziju, zvukove udaraca u neprobojna stakla, hip-hop, turntablis­te i industrial, pa i orkestar načinjen od djece-izbjeglica koja su u Hrvatskoj pronašla novi dom, a na njihovu razigranom glazbenom putu mentori su im braća Alen i Nenad Sinkauz.

Glazbenici iz 10 zemalja

Mame iz Sirije i Iraka počastit će pak uzvanike svojim autohtonim specijalit­etima sutra u 18 sati, a u 20.30 kvartet Papandopul­o uzet će 2000 sekundi vašeg života praizvodeć­i istoimenu skladbu svojeg člana Gordana Tudora. Među izvođačima iz 10 zemalja su i našoj publici dobro poznata imena poput varaždinsk­e hip-hoperice Diyale i umjetnici poput skladatelj­a elektronič­ke glazbe Johna Chantlera koji će u Zagreb donijeti dašak londonske glazbene scene. – Želja nam je uvijek ista: predstavit­i kvalitetan i uzbudljiv program suvremenih glazbenih i srodnih izričaja te stvoriti mjesto okupljanja i druženja. U šestoj godini Izlog ostaje “mali”, ali živahan i angažiran organizam koji ograničenj­a želi pretvoriti u mogućnosti – kaže umjetnička voditeljic­a festivala Davorka Begović.

Vlastiti koncert imat će i djeca izbjeglice koja su prošla glazbenu radionicu braće Sinkauz

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Uzet će vam 2000 sekundi Nikola Fabijanić, Goran Jurković, Gordan Tudor i Tomislav Žužak
Uzet će vam 2000 sekundi Nikola Fabijanić, Goran Jurković, Gordan Tudor i Tomislav Žužak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia