Večernji list - Hrvatska

HAZU zatvorio bankovni račun i novac prebacio u državnu riznicu

Filipoviće­v štićenik protiv Brazilca Prasela

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net ZAGREB

Cro Copov kamp najjači je borilački kamp u ovom dijelu svijeta jer, osim Mirka, u njemu je i bivši svjetski boksački prvak Drviš

Cro Cop Team, trenažna družina Mirka Filipovića, idućih nekoliko dana bit će oslabljen za dvojicu važnih članova. Do sljedećeg tjedna na Cro Copovim spartanski­m treninzima neće biti Stipe Drviša i Ante Delije jer njih dvojica jučer su se zaputila u Fukuoku gdje će se ovaj potonji u nedjelju boriti u svojoj prvoj borbi u organizaci­ji Rizin. To je “deal” koji je Cro Cop s Japancima dogovorio za svog marljivog suvježbača. Zapravo, Mirko je ovog trenutka za Antinu karijeru jako važna osoba. – Mirko je ovog trenutka moj trener po čijem sam se programu pripremao za ovu borbu, a na raspolagan­ju su mi bili i fizioterap­euti i liječnici čije znanje on koristi. Osim toga, trenirajuć­i uz njega i sparirajuć­i s njim, digao sam se i fizički i psihički. Kako ja nemam menadžera, Mirko je taj koji mi je dogovarao ovu borbu. A u njoj ga čeka njegov brazilski vršnjak, 27-godišnji Ricardo Prasel.

Nesuđeni vratar

– Moj protivnik iza sebe ima devet MMA borbi i isto toliko pobjeda, sve prekidom u prvoj rundi. Visok je 202 cm i majstor je džiju džicua, no voli raditi i u stojci. S ovako visokim borcem dosad nisam radio, no ja sam visok 197 cm pa mi to ne bi trebalo predstavlj­ati problem. Ako Ante pobijedi Brazilca, mogao bi upasti u Rizinov teškaški Grand Prix. – To je onaj turnir čijeg pobjednika čeka Mirko za svoju oproštajnu borbu u Japanu. A što ako pobjednik turnira bude Ante Delija? – Ja se s Mirkom ne bih borio. Trener mi je, a i odveć je moćan. Fascinira me to s kakvom motivacijo­m trenira čovjek koji je u 44. godini. Kada mu jedan dan ide lošije, on sutradan razvali. Nevjerojat­na motivacija. Ante se u Zagrebu spremao u kampu za kojeg kažu da je najjači borilački kamp na ovim prostorima. – Osim što u Zagrebu imam puno bolje uvjete nego u mom Dubrovniku, ovdje mogu sparirati i s Cro Copom, olimpijski­m pobjedniko­m u džudu Ishiijem, jako dobrim srpskim teškašem Stošićem, a tu su još i Saša Milinković i Joso Matković. S Delijom je u Japan otputovao i bivši svjetski boksački prvak Stipe Drviš. – Uz Stipu su moje ručne tehnike jako napredoval­e. Potvrdio nam je to i sam Drviš koji se i našalio: – Ante je toliko napredovao na rukama da će nakon ove borbe i hodati na rukama. A za takvo što morat će pobijediti Brazilca koji je u svojim juniorskim danima bio perspektiv­ni vratar. Štoviše, Ricardo Prasel bio je član belgijskog Liegea, a onda je posuđen i u Chelsea za čiju je drugu momčad i branio, da bi vratarsku karijeru okončao nakon ozljede kuka. – Nisam to znao, no čim je bio vratar, znači da nije “normalan” – našalio se i Delija otkrivši nam čiji je navijač u nogometu. – Dok sam bio mlađi, zezali su me da sam “delija”, a to je ime za Zvezdina navijača, no ja sam navijač Dinama. Velika većina Dubrovčana, njih 90 posto, navija za Hajduk, no ja sam u onih 10 posto. Otac je navijao za Dinamo pa sam ja odlučio da to bude obiteljska tradicija.

Usporio ga lom noge

Prije 5-6 godina Ante je proglašava­n velikom teškaškom nadom. Imao je skor od 14 pobjeda i tri poraza kada mu se dogodio peh s ozljedom pa je posljednju borbu imao još u rujnu 2015. – Slomio sam nogu pa sam izvan stroja već dvije godine i šest mjeseci. Kada su mi u Dubrovniku vadili šarafe, imao sam peh da zaradim bolničku bakteriju pa mi rana nikako nije uspijevala zacijeliti. Stalno sam imao tjelesnu temperatur­u 39 i problem nisam mogao riješiti godinu i pol, sve dok mi nisu izvadili šipku i očistili kost nakon čega sam venskim putem gotovo mjesec dana primao antibiotik. Antin borilački nadimak je Walking Trouble, no on je u privatnom životu daleko od “Hodajuće Nevolje”. – Taj nadimak dali su mi moji dečki iz dubrovačko­g Gladijator­a, Maro i ekipa, no u privatnom životu ne pada mi na pamet da se potučem izvan borilišta jer svu negativnu energiju ionako ispucam na treningu.

Ante je ojačao ruke tako da će nakon ovog meča hodati na rukama. Malo se zezam, ali bit će u Tokiju spreman STIPE DRVIŠ član Cro Copova stožera

 ?? PRIVATAN ALBUM ?? Mirko sa svojim štićenikom Delijom nakon treninga
PRIVATAN ALBUM Mirko sa svojim štićenikom Delijom nakon treninga
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia