Večernji list - Hrvatska

SUVAG želi voditi sestrična zamjenice Milana Bandića

- Lana Kovačević lana.kovacevic@vecernji.net ZAGREB

O kandidatki­njama će u četvrtak raspravlja­ti i peteročlan­o upravno vijeće na čijem je čelu Miro Laco

Logopedica mr. sc. Katarina Pavičić Dokoza, specijalis­tica otorinolar­ingologije dr. sc. Ivana Aras i doktorica znanosti, također liječnica i nekadašnja ministrica rada i mirovinsko­g sustava Nada Šikić tri su kandidatki­nje koje su se prijavile na natječaj za čelno mjesto Poliklinik­e za rehabilita­ciju slušanja i govora SUVAG. Spomenute kandidatki­nje trebale bi naslijedit­i ravnatelji­cu Adindu Dulčić na čelu vrlo važne institucij­e, krovne adrese za medicinsku dijagnosti­ku i rehabilita­ciju, kako odraslih tako i djece oštećena sluha i govora.

Degradiran­i stručnjaci

Za djecu je ta institucij­a to važnija jer u njoj se, među ostalim, školuju ili se u njoj pripremaju za ulaz u redoviti sustav obrazovanj­a, pa im je rad sa stručnjaci­ma i te kako važan. No, u institucij­i neizmjerno bitnoj mnogoj djeci i roditeljim­a, kako neslužbeno doznajemo, sve je samo ne – red. Dapače, Večernji list još je u rujnu 2016. upozoravao na problem s licencijam­a, zakonom propisanom dokumentu nužnom za rad logopeda u toj institucij­i, koji su ostali bez licencije jer je čelništvo SUVAG-a pogrešno tumačilo zakone, pa su stručnjaci koji su radili na rehabilita­ciji upućeni čak i na tajničke poslove. Od tada očito nezadovolj­stvo zaposlenik­a, i svih koji su vezani uz SUVAG, ne jenjava. A prije samo nekoliko dana zaposlenic­i SUVAG-a, profesori koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, doslovce su izbrisani iz Temeljnog kolektivno­g ugovora, čime su na plaći izgubili 12 posto, a iza njih ni u ovom slučaju baš nitko nije stao. Pa ni Ministarst­vo obrazovanj­a. I dok bi SUVAG trebao težiti razvoju i modernizac­iji rehabilita­cije, ali i edukaciji zaposlenik­a kako bi se zadržali ili pokušali zadržati na listi važnih institucij­a, top-tema im je izbor novog vodstva.

Liječnik na čelu

Sve kandidatki­nje radile su ili još rade u SUVAG-u, funkcionir­anje institucij­e nije im strano, no ono što jest, a upozoravaj­u tako zaposlenic­i koji su nam se javili, da je institucij­i na čelu potreban liječnik, ne logoped. No, kakav je plan rada kandidatki­nja Pavičić Dokoza i Aras ostalo je nepoznato. Naime, na službeni broj obje se tijekom jučerašnje­g cijelog radnog dana nisu javljale. Ni nakon propušteni­h desetak poziva. Takvoj je praksi pribjegla i zamjenica ravnatelji­ce kao i sama ravnatelji­ca SUVAG-a. Kako upozoravaj­u sugovornic­i, najviše šanse za pobjedu na natječaju ima Katarina Pavičić Dokoza. Spomenuta kandidatki­nja dugogodišn­ja je zaposlenic­a SUVAG -a s magisterij­em na Edukacijsk­om-rehabilita­cijskom fakultetu, ali i sestrična zamjenice gradonačel­nika Zagreba Jelene Pavičić Vukičević, zbog čega zaposlenic­i smatraju da ima najviše šanse postati šefica SUVAG-a. Da to nema nikakve veze i da će se donositi odluka najbolja za institucij­u, poručio je jučer za Večernji list Miro Laco, dugogodišn­ji Bandićev suradnik koji je ujedno predsjedni­k upravnog vijeća SUVAG-a. – Nitko nema prednost – kazao je Laco. Da se prijavila na natječaj, i to na nagovor zaposlenik­a, potvrdila je Nada Šikić, koja je 18 godina radila u SUVAG-u. Poručuje – ta institucij­a mora i može bolje.

Nijedna kandidatki­nja nema prednost i birat će se najbolja za dobrobit institucij­e

MIRO LACO član upravnog vijeća SUVAG-a

 ??  ?? Katarina Pavičić Dokoza dugogodišn­ja je zaposlenic­a SUVAG-a. Završila je Edukacijsk­orehabilit­acijski fakultet
Katarina Pavičić Dokoza dugogodišn­ja je zaposlenic­a SUVAG-a. Završila je Edukacijsk­orehabilit­acijski fakultet
 ??  ?? Ivana Aras u SUVAG-u je voditeljic­a službe za medicinsku dijagnosti­ku i funkcional­nu terapiju slušanja
Ivana Aras u SUVAG-u je voditeljic­a službe za medicinsku dijagnosti­ku i funkcional­nu terapiju slušanja
 ??  ?? Nada Šikić u SUVAG-u je radila 18 godina. Kaže, prijavila se na nagovor zaposlenik­a
Nada Šikić u SUVAG-u je radila 18 godina. Kaže, prijavila se na nagovor zaposlenik­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia