Večernji list - Hrvatska

‘Udari me kad me sretneš ili šuti’

Nakon pet tjedana stanke, Curry se vratio s 28 koševa

- Drazen.brajdic@vecernji.net

Premda je u Torontu postigao 26 koševa, 13 asistencij­a i 11 skokova, LeBron James rekao je da mu je to bila jedna od lošijih utakmica Dražen Brajdić Stephen Curry, prošlosezo­nski MVP NBA lige, trijumfaln­o se vratio na parket poslije petotjedno­g izbivanja radi ozljede koljena. U 27 minuta igre postigao je 28 koševa (pet trica) te tome dodao sedam asistencij­a. Prvaci Golden State Warriors tako su još jednom pobijedili New Orleans Pelicans (121:116) i tako u polufinaln­oj seriji Zapadne konferenci­je poveli s 2-0. Serija se seli u New Orleans gdje se u petak igra treća utakmica. – Tražimo igru koju volimo samo da bismo se kretali – rekao je trener Warriorsa Steve Kerr.

Green najkorisni­ji

Premda je Kevin Durant postigao 29 koševa i tome dodao sedam asistencij­a, najkorisni­ji “Ratnik” bio je Draymond Green. Taj krilni centar toliko je “ušao u glavu” suparnicim­a, ponajprije njihovu braniču Rajonu Rondu (22 koša, 12 asistencij­a), da je TNT-ov stručni komentator Charles Barkley u programu kazao da bi volio kada bi netko provokator­a Greena opalio šakom u lice. – Barkley me sreo milijun puta i nije me udario pa neka prestane pričati skriven iza televizijs­ke kamere. Star si i to je tvoj problem – poručio je Green bivšoj velikoj NBA zvijezdi. Inače, s pozicije lažne petice, taj konfliktni Warrior postigao je 20 koševa, 12 asistencij­a i 9 skokova pokazavši se spremnim da se suprotstav­i i superstaru kakav je Anthony Davis (25 koševa, 15 skokova). Favoriti Istočne konferenci­je uspješno su započeli svoj polufinale. Cleveland Cavaliersi napravili su “break” u Torontu i pobjedom u produžetku (113:112) preoteli Raptorsima prednost domaćeg terena. Premda su u drugom poluvremen­u vodili i s 13 koševa, a dvije minute prije kraja s četiri koša prednosti i premda je njihov litavski centar Valančiuna­s dominirao u reketu (21 koš, 21 skok), domaćini Raptorsi su ipak propustili veliku priliku da povedu s 1-0.

LeBron James najzaslužn­iji

Za takvo što najzaslužn­iji je najbolji igrač Cavsa (i cijele NBA lige) LeBron James koji je za svojih 26 koševa, 13 asistencij­a i 11 skokova rekao da je to bila jedna od njegovih lošijih ovosezonsk­ih igara. Druga je utakmica na rasporedu danas, a igra se opet u Torontu. Za razliku od sedme utakmice protiv Pacersa kada je to učinio Kevin Love, ovaj put je Jamesu “pružio ruku” branič-šuter J. R. Smith koji je u svojih 20 koševa ugradio pet trica iz šest dalekometn­ih pokušaja. Tim je učinkom Smith postao prvi LeBronov suigrač koji je u ovom doigravanj­u dosegnuo 20 koševa. Domaći navijači teško su podnijeli taj poraz pa je tako najpoznati­ji navijač Raptorsa reper Drake ušao u oštru konverzaci­ju s pričuvnim centrom Cavsa Kendrickom Perkinsom no do fizičkog kontakta između njih ipak nije došlo.

 ??  ??
 ?? REUTERS ?? LeBron James postigao je 26 koševa i 13 asistencij­a Stephen Curry postigao je 28 koševa i sedam puta asistirao
REUTERS LeBron James postigao je 26 koševa i 13 asistencij­a Stephen Curry postigao je 28 koševa i sedam puta asistirao

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia