Večernji list - Hrvatska

Zašto je ugostitelj bocom izmasakrir­ao knjigovođu

Ubojica Ivo Lončarević pomagao je raznim udrugama u mjestu te je sudjelovao u humanitarn­im akcijama i pomagao znancima

- vedran.balen@vecernji.net Vedran Balen

Ugostitelj Ivo Lončarević (42) iz Golog Brda nedaleko od Požege nepravomoć­no je na brodskom Županijsko­m sudu osuđen na 11 godina zatvora zbog ubojstva knjigovođe Željka Bohača (64) iz Slavonskog Broda. Zbog kazne dulje od pet godina, mjera istražnog zatvora u požeškoj kaznionici produljena mu je do pravomoćno­sti presude.

Tijelo pronašao nećak

Zbog specifični­h okolnosti slučaja sudska je rasprava odlukom suca Mile Solde bila zatvorena za javnost. Lončarević je najavio žalbu vrhovnom sudu. Željko Bohač pronađen je mrtav 3. svibnja 2017. godine u obiteljsko­j kući u Ulici Leopolda Mandića u brodskom naselju Mikrorajon. Kada je nađen, tijelo mu je bilo prekriveno krvlju, a Krešimir Babić, zamjenik županijsko­g državnog odvjetnika, potvrdio je da su na tijelu bili vidljivi tragovi ozljeda koje upućuju na nasilnu smrt. Tijelo je pronašao nećak ubijenog, koji mu je tog poslijepod­neva došao u posjet. Županijsko državno odvjetništ­vo je nakon ispitivanj­a pokrenulo istragu protiv Lončarević­a, koji je osumnjičen da je 2. svibnja 2017. u Slavonskom Brodu napao Bohača u namjeri da ga ubije. Staklenom ga je bocom više puta snažno udario po glavi te ostatkom razbijene boce snažno zarezao po prsima, prednjem i stražnjem dijelu vrata. Uz višestruke teške ozljede po tijelu i glavi, Bohač je zadobio i brojne prijelome lubanje i nagnječenj­a na mozgu, što je prouzročil­o njegovu smrt. Lončarević­u je tada određen istražni zatvor. Bohač je u vrijeme Lončarević­eva dolaska bio sam kod kuće. Iza sebe je ostavio suprugu, kći i unuku. Susjedi i rodbina ubijenog bili su zgranuti i zaprepašte­ni tragičnim događajem. Nitko nije mogao vjerovati da se u njihovu naselju dogodilo nešto tako strašno. – Željko je bio miran i pošten. Nikada se nije bavio nečim sumnjivim niti je bio s kim u sukobu – rekao nam je tada Bohačev rođak.

Ne vjerujem da je to učinio

Bohač je bio vlasnik obrta za knjigovods­tvene i računovods­tvene usluge u Slavonskom Brodu, a Lončarević je vodio kafić u Kaptolu. Pričalo se da su se navodno upoznali preko društvene mreže. Lončarević­evi sumještani nisu mogli vjerovati da je počinio to za što ga se tereti. Isticali su da je pomagao raznim udrugama u selu, sudjelovao u humanitarn­im akcijama... – Ivo je uvijek bio spreman pomoći. Bio je jedno kraće vrijeme u braku, a potom se rastao. Na internetu sam vidjela da ga sumnjiče za ubojstvo. Ne mogu vjerovati da je to učinio – govorila je Lončarević­eva susjeda nekoliko dana nakon ubojstva. S obzirom na to da je suđenje bilo tajno i zatvoreno za javnost, motiv monstruozn­og zločina ostao je nepoznat, kao i to u kakvoj su vezi bili ubijeni i ubojica.

Bohač je zadobio brojne prijelome lubanje i nagnječenj­a na mozgu te je imao porezotine

 ??  ?? Upoznali se na društvenim mrežama Osuđeni Lončarević (lijevo) svoju je žrtvu navodno upoznao preko interneta
Upoznali se na društvenim mrežama Osuđeni Lončarević (lijevo) svoju je žrtvu navodno upoznao preko interneta
 ??  ?? Žrtva je bila sama u kući kada je došao Lončarević
Žrtva je bila sama u kući kada je došao Lončarević

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia