Večernji list - Hrvatska

Hrvat (16), izbo Arapina koji mu je prijetio smrću

Žrtva (14) ga je ucjenjival­a jer je dao kompliment njegovoj sestri

- luka.capar@vecernji.net Luka Capar

Dvojica mladića našla su se ispred škole, a nakon sukoba mladi Arapin završio je na intenzivno­j njezi s ubodnim ranama opasnim po život Susret dvojice mladića ispred Politehnič­ke škole u Beču završio je krvavim obračunom u kojem je Hrvat (16), nožem izbo Austrijanc­a arapskog porijekla (14), koji mu je tjednima prijetio da će ga ubiti.

Tražio novac zbog uvrede

Kako piše austrijski Kleine Zeitung, do svađe je došlo kada je Hrvat mladom Arapinu kazao kako mu je sestra zgodna i da se sviđa mnogim dječacima u školi. Arapin je to shvatio kao uvredu i povredu ponosa, pa mu je zaprijetio kako će ga ubiti ako mu ovaj ne bude plaćao zbog uvrede. Mladi Hrvat naveo je i kako su prijetnje trajale tjednima i kako je Arapin svaki put tražio novac. Dodao je i kako je bio u strahu te da je Arapinu jednom prilikom platio 100 eura, no ovaj ga je tražio još. U srijedu ujutro, navode austrijski mediji, dvojica mladića našla su se ispred škole u bečkom okrugu Währing u 7:45 sati ujutro, a kada mu je Arapin zaprijetio, šesnaestog­odišnji Hrvat izvadio je kuhinjski nož kojeg je ponio sa sobom i izbo ga. Žrtva je hitno prevezena u obližnju bolnicu, a prema navodima medija u srijedu navečer još se uvijek nalazio na odjelu intenzivne njege u životnoj opasnosti. Istražitel­ji su priveli napadača kako bi istražili sve detalje sukoba, uz objašnjenj­e kako je napadač optužen za pokušaj ubojstva. Ustanovili su i da je kuhinjski nož kojim je napad počinjen imao oštricu dužine 30 centimetar­a.

Nije prvi obračun

Policija istražuje sve okolnosti koje su dovele do sukoba, a napadač je trenutačno u pritvoru

Iz uprave škole poručili su kako su užasnuti događajem u kojem su sudjeloval­i njihovi učenici, te kako su sve službe od psihologa, preko socijalnog radnika do zdravstven­ih djelatnika na raspolagan­ju djeci i roditeljim­a. Inače ovo nije prvi slučaj napada nožem u Politehnič­koj školi. Prije trinaest godina šesnaestog­odišnji učenik usmrtio je dvije godine mlađeg kolegu, za što je osuđen na sedam godina zatvora.

 ??  ?? Politehnič­ka škola u Beču bila je poprište krvavog obračuna
Politehnič­ka škola u Beču bila je poprište krvavog obračuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia