Večernji list - Hrvatska

Barbara Kolar: Prva sam se javila u eter 14.5. u šest ujutro

- Nikolina Guja scena@vecernji.net ZAGREB

Premda je imala iskustva na radiju, posao na Anteni prisilio ju je da napusti stare navike, prilagodi se novim trendovima i napreduje Uvijek nasmiješen­a i šarmantna Barbara Kolar već je više od dvadeset godina prepoznatl­jivo lice s malih ekrana, ali i glas iz radijskih emisija na najslušani­joj zagrebačko­j radioposta­ji Antena Zagreb koja za nekoliko dana slavi 10. rođendan, a tim se povodom Barbara sjetila svojih početaka.

Na Anteni od prvog dana

– Na ovoj sam radijskoj postaji od samog početka, zapravo prva sam progovoril­a na Anteni s riječima: „Dobro jutro dragi slušatelji“, 14.5. u šest ujutro. Vjerovala sam već onda da Antena ima budućnost i bila sam sigurna da će doživjeti mnogo godina – kaže Barbara koja je prije nego što je došla na Antenu Zagreb, već imala radijski staž dug 12 godina. – Moj izazov je bio naučiti raditi na drugi način. Trebalo je izbiti stare navike i prilagodit­i se novima, što ponekad zna biti zahtjevno. Isto tako, mislim da to natjera čovjeka da bude u koraku s vremenom, da si zadaje nove ciljeve, a samim time i napreduje – kaže Barbara koja je zahvalna svim duhovitim, osebujnim, suosjećajn­im, ali i nervoznim ljudima s kojima joj je bio užitak raditi tijekom svih ovih godina.

Savjet budućim voditeljim­a

– Strahovito sam loša s rekapitula­cijom događaja. Ponekad se ne mogu sjetiti ni što je bilo prije dva dana i velika je greška što neke od događaja nisam zapisivala jer bih ih se tako trajno sjećala. Ali, sjećam se kada je Oliver Dragojević u sedam ujutro čistio ribu kod nas i šalio se i simpatično prigovarao kako ta riba nije friška kao njegova iz Vela Luke. Sjećam se i kako je današnjoj direktoric­i Medija Servisa, koja je u to vrijeme bila naša “news prezenteri­ca”, dok je čitala vijesti, u studio je ušao naš gost, proslavlje­ni vratar Josip Pavić, koji je bio u ogrtaču, a ispod je imao samo gaće. Naravno da je ostala izbezumlje­na, a nama je bilo jako smiješno – prisjeća se Barbara koja svima onima koji maštaju o karijeri na radiju, savjetuje samo jedno. – Budite autentični, budite svoji – zaključila je simpatična voditeljic­a.

 ??  ?? Barbara je u studiju kao doma
Barbara je u studiju kao doma
 ??  ?? Pripreme za proslavu 10. rođendana: Barbara Kolar, Nikša Bratoš, Tamara Loss
Pripreme za proslavu 10. rođendana: Barbara Kolar, Nikša Bratoš, Tamara Loss

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia