Večernji list - Hrvatska

MARIJA SELAK

KAD RAZBIJETE OBITELJ, ČOVJEKA JE LAKŠE POSLOVNO ISKORISTIT­I!

- Razgovaral­a: IVA PULJIĆ-ŠEGO

...TKO NE BI HTIO RADNIKA ČIJI JE VRHUNAC TJEDNA UMJESTO NEDJELJNOG RUČKA S BLISKIM LJUDIMA, TEAM BUILDING NA MREŽNICI

Marija Selak prometnula se u filozofsku i medijsku zvijezdu. Šira javnost zapazila ju je u HRT-ovoj emisiji “Peti dan”. Lijeve udruge etiketiraj­u je desničarko­m, naravno, u negativnoj konotaciji. Ona ima 36 godina, jasna je i britka u svojim stavovima, ne podilazi “poželjnim” stavovima i odgovorima. Docentica je humanistič­kih znanosti, polje njezina rada je filozofija, a uža specijaliz­acija ontologija.

Mlada, pametna, obrazovana i žena. Možda je banalan poredak, ali doista poboljšava­te prosjek žena koje se uopće poziva u javnu (medijsku) raspravu. Nije li dominacija “muške misli” i dalje preizražen­a?

Nisam sigurna da je utapanje u blatu političkog i medijskog prostora ostvarenje punine i smisla ljudske egzistenci­je. Na tom tragu moglo bi se reći da većina žena možda ima pametnijeg posla od javnog ponižavanj­a koje se pogrešno forsira kao mjerilo životnog uspjeha. Također, sudeći prema rezultatim­a novijih istraživan­ja u sferi obrazovanj­a koja pokazuju da dječaci u odnosu na djevojčice postižu sve lošije rezultate u školi, čini se da se više trebamo brinuti o opstanku “muške misli”.

Zašto medijski prostor nazivate blatom, pa i sami ste njegov dio, i to dobrovoljn­o?

Medijsko bi djelovanje trebalo biti posljedica nečijeg kvalitetno­g rada, a ne njegov cilj. U tom smislu ono zadobiva negativno obličje kada je svrha samome sebi. Također, svatko tko se u medijima

DOCENTICA HUMANISTIČ­KIH ZNANOSTI PROMETNULA SE U PRAVU FILOZOFSKU I MEDIJSKU ZVIJEZDU, KOJU LJEVIČARI VIDE KAO NOVU IKONU DESNICE

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia