Večernji list - Hrvatska

A onda je Star Wars ekipi s Ribnjaka stigla poruka jedija...

Darth Vader i Stormtroop­eri, ali i princeza Leia i Chewbacca, na velikom zagrebačko­m okupljanju ljubitelja “Zvjezdanih ratova”

- Jelena Ružić

Mnoge su obitelji dan u organizaci­ji udruge “Mos Croatia Spaceport“provele u izradi lightsaber­a i robota te crtanju likova iz serijala Svi koji su se jučer našli na Ribnjaku mogli su sresti princezu Leiu kako uživa u šetnji. Negdje između stabala skrivao se i njezin prijatelj Chewbacca, a uokolo je trčkarao čak i poneki Ewoks. S druge, pak, strane našli su se ondje i Darth Vader, Darth Maul, Kylo Ren i Stormtroop­eri koji su pokazivali svoje moći na tamnoj strani sile. Bio je to zagrebački Star Wars dan na kojemu se okupilo nekoliko stotina obožavatel­ja serijala “Zvjezdani ratovi”.

Ipak je Kylo Ren dobar

Četvrtoga dana svibnja obilježava­ju ga u cijelom svijetu. Kada se, naime, datum pročita na engleskom jeziku, “May the fourth be with you”, izgovoreno postane vrlo slično jednoj od najpoznati­jih uzrečica u serijalu, “Neka sila bude s tobom”. No, članovi udruge “Mos Croatia Spaceport” odlučili su slavlje prebaciti na nedjelju, kada se očekivalo više posjetitel­ja. I, zaista, recept je bio uspješan. Mnoge su obitelji dan provele u izradi lightsaber­a, BB8 robota, crtanju omiljenih likova iz serijala, ali i u mačevanju, uništavanj­u Zvijezde smrti te fotkanju s likovima iz “Star Warsa”. – Najdraži mi je Kylo Ren jer mislim da je ipak dobar – rekao je, držeći svoj svjetlosni mač, Mauro Balvan, koji je s roditeljim­a i sestricom uživao na Ribnjaku. Organizira­ne su i origami radionice na kojima su nastajali likovi iz “Star Warsa” te modne revija cosplay kostima.

Kao curica koja dobije lutku

Na opće oduševljen­je svih posjetitel­ja, organizato­ri su dobili i poruku jedne od najvećih zvijezda serijala, jedija Lukea Skywalkera, odnosno glumca Marka Hamilla, koji je poslao svoju fotografij­u te svim hrvatskim obožavatel­jima čestitao njihov dan. – Osjećao sam se kao djevojčica kada dobije lutku – rekao je jedan od organizato­ra Ivan Tolić.

 ??  ??
 ??  ?? Čestitkom im se javio Luke Skywalker u obliku Marka Hamilla
Čestitkom im se javio Luke Skywalker u obliku Marka Hamilla
 ??  ??
 ??  ?? Neka sila bude s tobom Pozornost je privlačio R2-2D, a popularan je bio i BB8. Dok su uokolo trčkarali Ewoksi, nerijetki su se okušali u borbi svjetlosni­m mačevima
Neka sila bude s tobom Pozornost je privlačio R2-2D, a popularan je bio i BB8. Dok su uokolo trčkarali Ewoksi, nerijetki su se okušali u borbi svjetlosni­m mačevima
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia