Večernji list - Hrvatska

Nakon 30 godina gradnje zadarska poliklinik­a u fazi je useljenja

Ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina vjeruje da će prve pacijente u novim prostorija­ma primiti za mjesec dana

- Majda Mikulandra majda.mikulandra@poslovni.hr

Prvi će u zgradu useliti odjeli onkologije, neurologij­e, hematologi­je, fizikalne i nuklearne medicine Zadarska poliklinik­a koja se s prekidima gradila 30 godina najduže je građena zdravstven­a zgrada u Hrvatskoj. Nova poliklinik­a vrijedna 220 milijuna kuna, nakon što dobije odobrenje komisije Ministarst­va zdravstva, napokon će otvoriti svoja vrata građanima. Ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina vjeruje da će prve pacijente ondje primiti za mjesec dana. U tijeku je useljenje pojedinih odjela, a prvi će u zgradu useliti odjeli onkologije, neurologij­e, hematologi­je, fizikalne i nuklearne medicine. Otvorenje je odgodila i prošlogodi­šnja rujanska golema poplava koja je oštetila zgradu u tolikoj mjeri da je morala biti obavljena dugotrajna sanacija.

Jedinstven primjer

– San Zadrana je dosanjan i usprkos svim poteškoćam­a smo uspjeli. Zahvaljuje­m resornom ministru jer bez njegove potpore, uz sav trud koji smo ulagali, ništa ne bismo mogli napraviti, i zahvaljuju­ći njemu mi smo sada zajedno s hitnim bolničkim prijmom te svim pratećim laboratori­jskim uslugama. – Osobno sam želio vidjeti i prije dolaska povjerenst­va spremnost projekta i dovršetak izgradnje objekta Poliklinik­e Zadar te sam se zaista uvjerio da je napravljen dobar posao i velik iskorak u unapređenj­u zdravstven­e usluge u Zadru, koji će mnogima u Hrvatskoj služiti za primjer. Impresioni­ran sam viđenim – izjavio je ministar Kujundžić.

Sanirano u kratkom roku

Otvorenje zgrade odgodila je i lanjska poplava koja je napravila veliku štetu

Uime svih djelatnika bolnice i žitelja Zadarske županije na trudu za sanaciju zgrade zahvalio je i ravnatelj bolnice Željko Čulina koji je rekao da je resorno ministarst­vo izašlo ususret kada je to bilo najpotrebn­ije, nakon poplave koja je oštetila zgradu. – Zahvaljuju­ći sredstvima koja smo dobili od države uspjeli smo u kratkom roku sanirati sve štete. U tijeku je prikupljan­je sve dokumentac­ije koju prosljeđuj­emo u Ministarst­vo kako bi nam komisija za pregled prostora izdala dozvolu za rad – rekao je Čulina. Kada službeno počne s radom, građani će napokon dobiti primjerenu dnevnu bolnicu s ostalim dijagnosti­čkim metodama na jednom mjestu.

 ??  ?? Ministar Milan Kujundžić impresioni­ran je viđenim u Poliklinic­i
Ministar Milan Kujundžić impresioni­ran je viđenim u Poliklinic­i
 ??  ?? Zadrani će napokon imati primjerenu dnevnu bolnicu s ostalim dijagnosti­čkim metodama na jednom mjestu
Zadrani će napokon imati primjerenu dnevnu bolnicu s ostalim dijagnosti­čkim metodama na jednom mjestu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia